Gündem

Karar yazarı: Herkes biliyor ki; Kavcıoğlu, sözlerini geri alırken inandırıcı değil

"İktidar sözcülerinin tamamı yukarıdan aşağıya bu ithamı her gün yapmaya devam ediyor"

04 Ağustos 2022 10:18

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun sanayicilere "Ucuz kredilerle döviz alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde" demesini ve sonrasında "sözlerinin yanlış anlaşıldığını" söylemesini köşesine taşıdı. 

Karaalioğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası Başkanı İstanbul Sanayi Odası’nda sanayiciyi, fırsatçılıkla, stokçulukla ve hatta dolar stokçuluğuyla itham etti. Yetmedi, her şeyi takip ettiğini, elinde belgeler olduğunu söyledi. Tepkiler, gürültüler, itirazlar yükselince bu kez TOBB’da makul bir sunum yaptığını duyduk. Yanlış anlaşıldığını ve kimseyi stokçulukla suçlamadığını söyledi. Devlette işlerin nasıl yürüdüğünü ve kamu yöneticilerinin hangi duyguyla karar aldıklarını anlamak için benzersiz bir örnekle karşı karşıyayız. Duygusal, öfkeli, tedirgin ve aslında hazırlıksız… Herkes biliyor ki Başkan, iş dünyasını stokçulukla suçlamadığını söyleyip sözlerini geri alırken de inandırıcı değil çünkü iktidar sözcülerinin tamamı yukarıdan aşağıya bu ithamı her gün yapmaya devam ediyor. Peki resimleri üst üste koyunca ne görünüyor? En önemli sermayesi güven olan bir kurumun, bu kalemde elinde avucunda ne kaldığı anlaşılıyor?" 

TIKLAYIN - Kavcıoğlu'ndan TOBB üyelerine: Stokçulukla ilgili sözlerim yanlış anlaşıldı, faizleri düşürmek için formül geliştiriyoruz