Gündem

Karar yazarı Elif Çakır: Ali Babacan’ın Şehir Üniversitesi hakkında tek bir söz söylememesini yadırgadım

04 Aralık 2019 09:43

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, kurucusu olduğu AKP’den istifa eden ve yeni parti çalışmalarına başladığını duyuran eski bakan Ali Babacan’ın HaberTürk’teki programda Halkbank tarafından hesaplarına tedbir kararı verilen Şehir Üniversitesi’ne ilişkin bir şey söylememesini yadırgadığını belirtti.

Elif Çakır, “Zira Şehir Üniversitesi ve Halk Bankası arasında yaşananlar normal bir alacak verecek meselesi değil. Borçları yeniden yapılandırılan, batmaktan içinden geçtiğimiz ekonomik kriz sürecinde kurtarılan onca inşaat şirketleri ve spor kulüpleri varken Şehir Üniversitesi’ne yapılan tavrın anlaşılır bir izahı yok...Meselenin hukuki değil siyasi olduğu ortada. Dolayısıyla görmezden, duymazdan  gelinecek bir mesele değil” diye yazdı.

Çakır, “Babacan’ın ‘Gençlerde sağ, sol, liberal, muhafazakâr çok fark etmiyor. Onlar iyi gelecek, iyi bir eğitim istiyor. Biz bunu bütün gençlerle beraber inşa edeceğiz’ sözlerini dinleyen Şehir Üniversitesi’ndeki gençler ne düşünmüştür? Yadırgadım dediğim husus işte bu. Şehir Üniversitesi’ne sahip çıkmak, Şehir Üniversitesi’nin başına gelenlere tepki göstermek en çok Ali Babacan’a yakışır çünkü” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın