Gündem

Karar yazarı Cömert: Köpek sorunu için daha mantıklı bir çözüm bulsunlar

24 Mayıs 2024 10:50

Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert, AKP'nin sokak hayvanlarını uyutmaya yönelik yasa taslağına ilişkin olarak, " Düşünsenize, Türkiye Yüzyılında köpek öldüreceğiz. Madem öyle, madem o kadar geliştik, büyüdük, yükseldik, düşünsünler, taşınsınlar, yetmiyorsa yapay zekaya sorsunlar, mantıklı bir çözüm bulsunlar o zaman." dedi.

AKP'nin tepki çeken sahipsiz sokak köpeklerini "uyutmaya" yönelik yasa teklifini  gündemine taşıyan Cömert'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bir taraf insana, bir taraf köpeğe karşı merhametsiz. Köpeklerinse hiç söz hakkı yok. Başlarına geleni çekecekler.

Ne yapıyor başıboş köpekler? (...) Hazırlanan kanuna göre başıboş köpekler toplanacakmış.

30 gün içinde sahiplenen çıkmazsa uyutulacakmış.

Uyutulacak dediklerine bakmayın, konuyu bilenler ‘uyutulacak’ kelimesinin ‘öldürülecek’ anlamına geldiğini söylüyor. Bu da korkunç.

1910 yılında 80 bin köpeğin Hayırsızada’ya sürülmesi, orada açlıktan ya da birbirlerini yiyerek ölmeleri çok acı bir hatıradır.

İstanbul halkı, ardından gelen depremi, Balkan savaşını hatta daha sonra İstanbul’un işgal edilmesini köpeklere yapılan bu zulme bağlamışlar. 21. yüzyıldayız, boyuna söylüyorlar ya ‘Türkiye Yüzyılı’nda… Düşünsenize, Türkiye Yüzyılında köpek öldüreceğiz. Madem öyle, madem o kadar geliştik, büyüdük, yükseldik, düşünsünler, taşınsınlar, yetmiyorsa yapay zekaya sorsunlar, mantıklı bir çözüm bulsunlar o zaman. Mantıklı ve merhametli. Hem insan için hem köpekler için."

TIKLAYIN-AKP yasa teklifini Meclis'e getiriyor: Belediye ilana koyacak, sahipsiz kalan sokak köpekleri uyutulacak!