Gündem

Karar yazarı Cömert: Gelecek Partili vekillerin CHP listelerinden seçilip, AKP'ye geçmeleri siyasi dolandırıcılık olmaz mı?

14 Ağustos 2024 09:58

Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert, Gelecek Partisi'nden AKP'ye milletvekili geçecek iddialarına ilişkin, '(Gelecek Partisi vekilleri için) CHP listesinden seçilip Meclis’te Ak Parti sıralarına oturmak bir çeşit siyasi dolandırıcılık olmaz mı?' dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın konu hakkındaki 'İddialar asılsız, ciddi bir operasyonla karşı karşıyayız' sözlerini hatırlatan Cömert'in köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

'Ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Ankara Milletvekili Nedim Yamalı inkâr etmiyor. Muhafazakâr camiada bir toparlanmaya ihtiyaç olduğunu söylüyor. Anlaşılan Ak Parti ile birtakım temaslar olmuş.

Ya Gelecek Partisi mesela tüzüğüne Türkiye için en ideal idare şekli Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir diye yazacak.

Ya da Ak Parti 'Ben tek adam rejimini bırakıyorum artık” diye ilan edecek.

Tamam, sözünü yemek, sözünden dönmek artık siyasette normal karşılanıyor. İç ve dış politikada yenmedik söz kalmadı, mezhebimiz genişledi.

Ama Gelecek’tekiler bizim mezhebimiz geniş değil iddiasıyla çıkmıştı siyaset sahnesine, o ne olacak? Bir de şu var:

Gelecek Partili vekiller CHP listesinden Meclis’e girdiler. Şimdi de -eğer geçerlerse- Ak Parti’ye geçecekler.

Hadi ilk aşamasını anladık. Bir çeşit iş birliğiydi, kazan kazan uygulamasıydı. En azından öyle zannediliyordu, fakat CHP bu uygulamadan bir şey kazanamadı.

CHP listesinden seçilip Meclis’te Ak Parti sıralarına oturmak bir çeşit siyasi dolandırıcılık olmaz mı? Biraz CHP’yi biraz da oy veren vatandaşları dolandırmak?

Ak Parti’nin Meclis’te nitelikli çoğunluğa ihtiyacı var. Böyle bir transfer ameliyesine sıcak bakabilir. Ahmet Davutoğlu Hoca nasıl bakar böyle bir iltihak ameliyesine?

Zannetmiyorum sıcak baksın. Gûşe-i uzlete çekilmeyi bile yeğleyebilir.

Tam bunu yazdım, Davutoğlu’nun açıklaması geldi. Aşağı yukarı düşündüğüm gibiymiş:

'1 senedir hala aynı yalan haber. Gelecek Partisi kimseye vagon olmak için kurulmadı. Herkesle görüşürüz bu başka konu ama yolumuza devam edeceğiz. Bu iddialar mitomanidir.'