Gündem

Karar yazarı Çakır: H.K.G’yı istismar eden annesi, babası ve kocası CHP’ye yakın birileri olsaydı, bakanlıkların arşı alayı nasıl inlettiklerini görürdük

14 Aralık 2022 10:12

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, 6 yaşında evlendirilip sistematik olarak tecavüze uğrayan H.K.G.’nin devlete sığındığını belirterek, "H.K.G’yı istismar eden annesi, babası ve kocası CHP’ye yakın birileri olsaydı… Bütün toplum olarak Adalet Bakanlığının, Sağlık Bakanlığının, Aile Bakanlığının arşı alayı nasıl inlettiklerini görürdük. Adli kolluk Yusuf Ziya Gümüşel’in, Kadir İstekli’nin hatta o nikaha şahitlik edenlerin, nikahı kıyanların evlerine nasıl baskın yaptığını, nasıl gözaltılar yaptığını… İçişleri Bakanı çıkar düzenlendiği basın toplantısıyla “sapkınları nasıl da gözaltına aldıklarını” bizzat duyururdu" ifadelerini kullandı.

Çakır, "Tutuklama?.. Katalog suç olduğu halde tutuklama yok! Bakalım yine siyaset mi karar verecek?  H.K.G konuşuyor, çocuk bedenine neler yapıldığını anlatıyor, mücadele veriyor sesini duyurmak için, ama büyük bir ihtimalle mücadeleyi kendisi için değil, başka kız çocukları için veriyor, kendi başına gelenler başka kız çocuklarının başına gelmesin diye… Çünkü anlattıkları ona karartılan çocukluğunu geri getirmeyecek, yaşadıkları yaşanmamış olmayacak. H.K.G’nın sesine ses olmak vicdanı olan herkesin, hepimizin görevi" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...