Gündem

Karar yazarı Beki: Sivri dilli hocaların derdi, gerçekten İslam'ı savunmaksa en çok onların ses yükseltmesi gerekmez mi?

09 Aralık 2022 08:45

Karar yazarı Akif Beki, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikâhıyla "evlendirdiği"  iddiasıyla ilgili olarak, "Sivri dilli hocaların derdi, gerçekten İslam’ı savunmaksa İslam’ın, korkunç çocuk istismarları ve sapkınlıklara alet edilmesine en önde, en çok onların ses yükseltmesi gerekmez mi? İstismar iddialarının aydınlatılmasından ve gerçekse suçluların cezalandırılmasından korkuyor gibi görünerek savundukları şey, İslam mıdır cidden?Samimilerse adaletin takipçisi olur ve hukukun hızla işletilmesini savunurlar" ifadelerini kullandı.

Beki, skandalın dini bir cemaat ve vakıfla değil de CHP camiasından bir dernekle ilişkilendirilmesi durumunda, "AK Parti Sözcüsü Çelik, yine ‘suç şahsidir’ diye herhangi bir kesime genellemeden mi tepki gösterirdi? Dava sürerken sanıkların kimliğini afişe etmekten kaçınır mıydı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, suçlanan tarafın adını yine hiç anmaz mıydı? Mağdurdan yana davaya müdahil olmakta 2 yıl gecikir miydi?" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...