Gündem

Karar yazarı Beki: Her madalyonun iki yüzü var; FETÖ'yle mücadelenin de

"Birinde, yetki ve sorumluluk sahiplerine aldanma hakkı tanınıyor. Öbür yüzündeki emir kulu öğrencilere tanınmıyor"

02 Temmuz 2022 10:26

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, FETÖ soruşturmasından tahliye edilen askeri öğrenciyi annesiyle birlikte ağırlaması sebebiyle eleştirilmesini köşesinde değerlendirdi.

Beki, FETÖ'yle mücadelede madalyonun iki yüzü olduğunu ifade ederek şöyle yazdı:

"Her madalyonun iki yüzü var. FETÖ'yle mücadele madalyonunun da.

Birinde, yetki ve sorumluluk sahiplerine aldanma hakkı tanınıyor. Öbür yüzündeki emir kulu öğrencilere tanınmıyor.

İki yüzü birbirinden, milat çizgisi ayırıyor güya. Fakat milat esnetilebiliyor. Kimin, hangi yüzde kaldığını ve milattan yararlanıp yararlanamayacağını belirleyen görünmez bir çizgi daha devrede.

Çizgiyi çizen taraftaysan, darbe girişimiyle suçlanan general bile olsa adil yargılanma hakkı isteyebiliyorsun. Değilsen bu hakkı savunmak, seni de darbecilerle aynı tarafa düşürüyor. Sorun şu; Pensilvanya'nın eski destekçilerinden gecikip miladı kaçıranlar oldu. Ama yeni yüze geçince kapıyı arkalarından öyle sıkı kapattılar ki, artık yargıda aklananı bile oraya almıyorlar.

'Yargı kararı yetmez' diyorlar, 'nereden bileceğiz kripto FETÖ'cü olmadığını, bunlar çok sinsi teörist, melek sandık şeytan çıktılar, suret-i haktan görünmek için her kılığa giriyorlar...' Huyu kurusun, madalyonlar böyledir işte.."

Yazının yamamı için tıklayın