Gündem

Karar yazarı Beki: En geç üç vakte kadar nakde sıkışacaksınız

12 Eylül 2023 09:21

Karar yazarı Akif Beki, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomiyi düzeltmek için gelir arayışında olduğunu söyleyerek, vergi gelirlerin artırılmaya devam edeceğine işaret etti. Beki, "Katkınızı hafife almayın, bu başarının arkasında siz varsınız. Tuvalet kâğıdından benzine; KDV'ler, ÖTV'ler ikiye katlanmasa olmazdı. Temel ihtiyaçlar bile lüks tüketim diliminden vergilendiriliyor artık" dedi.

OVP'de vergi tabanının genişletileceğini, oranların arttırılacağını ve yeni vergiler konacağını söyleyen Beki, "Hükümet gelir arıyor, cepleri yoklayın" başlıklı yazısına şöyle devam etti:

"Henüz sıkışmadıysanız, en geç üç vakte kadar nakde sıkışacaksınız. Çünkü harcamalarınızın kısılması gerekiyor, sizin harcamalarınızın. Nakde sıkıştırılarak buna zorlanacaksınız.

Krediler, kredi kartları çok açılmış. Enflasyonun iki katından fazla hacme ulaşmış. Borç harç içinde yüzüyormuşuz maşallah. Bu para bolluğunda, tüketimi düşürmeden enflasyonla mücadele mi olurmuş! Şimşek söylüyor.

Enflasyonla büyüme sihirbazlığı için kim ucuz para musluklarını açtıysa? Yeni Bakan sağ olsun, onları geri kısıyor. Kurları kim tuttuysa onları da bırakıyor. 'Tutmuşlar, bırakıyoruz' dedi çok şükür.

Delik büyük, yama küçük; yine de kurtarmıyor.

Sizin vergilerinizin de fazlasına ihtiyaç var.

Cepler bir daha yoklanacak. Satıp savılabilecek elde, avuçta ne kaldığı da...

Her kimlerse durduramayacak, başaramayacaklar. Onlar üzülsün, siz sevinin isteniyor."

Yazının tamamı için tıklayın