Gündem

Karar yazarı Beki'den Erdoğan'a: Milli, gayrimilli diye milleti bölmek ve bir kısım milleti, milletten saymamak; 28 Şubat ayrımcılığıydı

03 Ocak 2023 10:20

Karar yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni'ndeki konuşmasına tepki göstererek "Cumhurbaşkanı Erdoğan; senenin ilk iş günü, 'ey gayrimilliler, burayı iyi dinleyin' diyor. Milli, gayrimilli diye milleti bölmek ve bir kısım milleti, milletten saymamak; 28 Şubat ayrımcılığıydı. 28 Şubat 1997'deki MGK kararlarına dayanan vesayetçilerden kalma bir ayrımcılık. Sürecin kudretli generallerinin ve sivil uzantılarının diliydi. Erdoğan'ı da kapsayan Milli Görüş çizgisine, gericilikle suçlanan siyaset ve toplum kesimlerine karşı söyleniyordu" ifadelerini kullandı.

Beki, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, bir noktada buluştu. O da tarihi bir yol ayrımında olduğumuz. Türkiye, hangi kritik eşikte peki? Erdoğan'a göre; milletin önünde iki yol var. Biri, AK Parti'yle aydınlık yarınlara yürümek. Diğeri de AK Parti öncesinin karanlığına dönmek. Davutoğlu da aynı fikirde; önümüzdeki seçimlerin, iki parti ya da ittifak arasında bir tercihten çok daha fazlası olduğunu düşünüyor" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...