Ekonomi

Karar yazarı: 94 krizini ekonomi profesörü Tansu Çiller'le yaşadık, 2022'yi de 'ben ekonomistim' diyen Erdoğan'la yaşıyoruz

"Bu sefer yaşanan ekonomik yıkımı iktidar büyük ekonomi başarısı olarak topluma satıyor"

06 Temmuz 2022 10:06

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Türkiye'nin 1980 sonrası 3. enflasyon şokunu yaşadığını belirterek "1994 krizini ekonomi profesörü Tansu Çiller ile yaşadık... Ve 2022 yeni enflasyon zirvesini de 'Ben ekonomistim' diyen Recep Tayyip Erdoğan döneminde yaşıyoruz. Acaba ülkemizin ekonomist taşımakta bir sorunu mu var?" diye yazdı.

1980-2000  arasında yaşanan enflasyon oranında daha düşük bir işsizlik oranı olduğunu belirten Kahveci, pek çok insanın kırsalda olmasıyla da zaruri ihtiyaçları için daha esnek harcama yapabildiğini belirterek şöyle dedi:

"Hem işsizlik düşük hem de kırsal imkanlar bugün maalesef yok; şehirde zaruri harcamalar geçim sıkıntısını daha yüksek hissettiriyor.

Ülkemiz maalesef 80 sonrası ikinci büyük enflasyon şokunu yaşıyor. Ama geçmişten belki de tek farkımız şu: Bu sefer yaşanan ekonomik yıkımı iktidar büyük ekonomi başarısı olarak topluma satıyor. Sorun kabul edilmediği gibi sorunu dile getirenler de başka türlü ifade ediliyor"

Yazının tamamı için tıklayın