Gündem

Karar Genel Yayın Yönetmeni Kiras: Skandalları üreten temel kaynak başkanlık sistemi

"Yaşanan hadise hırsızlık da olsa iş bilmezlik veya savsaklama da olsa sonuçları itibarıyla her halükârda kötü yönetimin bir ürünü olarak görülmek durumunda"

Kiras, iktidarın KPSS'de skandalını olumlu bir fırsata çevirmeye çalıştığını kaydetti.

06 Ağustos 2022 08:17

Karar gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, KPSS skandalının geçmiş yıllarda FETÖ'nün yaptıklarını hatırlatan düşündürücü bir hadise olduğunu belirterek, "Başkanlık sistemi (veya sistemsizliği) ile birlikte kurumların etkisizleştirilmesi, denetim mekanizmalarının ortadan kaldırılması, ehliyet ve liyakat ölçütünün yerini sadakat şartının alması her gün bir yenisi çıkan bu türden skandalları üreten temel kaynak.

Hemen her alanda benzer bir tablo var. Söz gelimi orman yangınını söndürürken de sınırları yol geçen hanı yaparken de enflasyon oranını hesaplarken de ülkenin ihtiyat akçasını ve döviz rezervlerini eritirken de aynı keyfilik, aynı başıboşluk, aynı sorumsuzluk, aynı beceriksizlik rol oynuyor.

Dolayısıyla yaşanan hadise hırsızlık da olsa iş bilmezlik veya savsaklama da olsa sonuçları itibarıyla her halükârda kötü yönetimin bir ürünü olarak görülmek durumunda." diye yazdı.

Skandalı kim yaparsa yapsın, iktidarın sorumluluğunun ortadan kalkmayacağını savunan Kiras, "Öyle anlaşılıyor ki iktidar kesiminin beklentisi böyle bir olumsuzluğu olumlu bir fırsata çevirerek “devlet içindeki FETÖ’cüler hâlâ tehdit oluşturuyor” mesajı vermek suretiyle tabanını konsolide etmek. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olacaklar. Hem böylesi vahim bir skandalın sorumluluğundan kurtulmuş hem de tabanlarını tahkim etmek için bir fırsat bulmuş olacaklar" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...