Gündem

Karar Genel Yayın Yönetmeni: Enflasyon düşerse iktidar seçimi kazanabilir mi?

"Seçim gününe kadar ekonomik sorunların hafiflemesine yönelik beklentinin gerçekleşmesi durumunda bile iktidar partisinin sandıktan umduğu sonucu alabilmesinin garantisi yok"

13 Ağustos 2022 08:23

Karar gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon neticedir" görüşünü uzun bir süreden bu yana savunduğunu, "Bir Müslüman olarak nas ne gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim" sözlerini ise Kasım 2021'de ortaya attığını belirterek, "Tabiri caizse, siyaset oyununda böylesi hassas bir kartı masaya sürmek siyaseten ciddi bir hamleydi. İzlenen politikaları belirli kesimlerin nezdinde meşrulaştırmak ve ortaya çıkan olumsuzlukları dinin emirlerine uymanın sonucu olarak göstermek ince bir manevra gerçekten. Ne var ki siyaseten “bağlayıcı” bir adım bu aynı zamanda. Yarın öbür gün teknik gerekçelerle faizi yükseltme kararı almanız gerekirse elinizi kolunuzu bağlayacak bir bagaj" diye yazdı.

İktidarın, ekonomik sıkıntıların çözümünü yalnızca enflasyonun artışının frenlemesine ümit bağladığına işaret eden Kiras, "Seçime giden bir iktidar partisinin sandıkta umduğunu bulabileceğini düşünmek için fazla iyimser olmaya ihtiyaç var.

Bu bir yana, seçim gününe kadar ekonomik sorunların hafiflemesine yönelik beklentinin gerçekleşmesi durumunda bile iktidar partisinin sandıktan umduğu sonucu alabilmesinin garantisi yok. Çünkü mesele ekonominin yanlış yönetilmesinden ibaret değil. İktidarın bizatihi yönetme tarzının toplumda uyandırdığı rahatsızlığı görmezden gelerek kurgulanan siyasi senaryoların hiçbirinin hiçbir anlamı yok" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...