Gündem

Karamollaoğlu'ndan 29 Ekim'de 'Erbakan latifesi'

29 Ekim 2019 13:01

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabında, "Her 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Merhum Erbakan Hocamızın bu latifesini hatırlarız" notuyla millî görüş lideri Necmettin Erbakan’ın videosunu paylaştı.

Görüntülerde 29 Ekim 1926 doğumlu Erbakan, “Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılıyor ya, diyorum ki ‘Benim doğum günüm için bu kadar büyük merasim yapmaya lüzum yok. Ülkenin her yerinde büyük resmi geçitler, merasimler fazla oluyor’ diyorum, latife olmak üzere. Tabii Cumhuriyet Bayramı’nda doğmak insanı memnun eden bir husustur. Çünkü cumhuriyetin kendisi de bir doğuştur” diyor.

Saadet Partisi’nin kurucusu Necmettin Erbakan’ın doğum tarihi 29 Ekim 1926. Erbakan 27 Şubat 2011’de vefat etti.

Saadet lider Karamollaoğlu, Cumhuriyet Bayramı mesajı da yayınladı. Karamolloğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:

“I. Dünya Savaşı akabinde haritaların yeniden dizayn edildiği, coğrafyamızın emperyalist işgallerle tahakküm altına alınmaya çalışıldığı en zor günlerde, aziz milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı emperyalizmin planlarını alt üst etmiştir. İstiklal mücadelemizin neticesinde ortaya çıkan bu tablo cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. Bu sebeple “cumhuriyet” demek mevcut dünya düzenine karşı bir duruş sergilemek demektir. Cumhuriyetin altında yatan en derin manalardan birisi budur. Cumhuriyetin bir diğer manası ise aziz milletimizin bir ve beraber olması demektir. Nitekim Cumhuriyet’in ilan edildiği şartlar ve tarihi atmosfer açısından bakıldığında, hiçbir ayrıma tabi tutulmaksızın bütün milletimizin bir araya geldiği açık bir şekilde görülmektedir.
 
Bu sebeple biz Cumhuriyet’i emperyalist tahakküme karşı kararlı ve onurlu bir duruş, bu coğrafyaya ayrılık tohumları ekmek isteyenlere karşı birlik ve beraberlik tablosu olarak görüyor ve anlıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin isimsiz nice kahramanlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”
 
Saadet Partisi’nin resmi Twitter hesabından da, “Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin isimsiz nice kahramanlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” mesajı paylaşıldı.