Gündem

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: İlçenin ayağa kalkması için 200 milyon liraya ihtiyaç var

22 Kasım 2023 17:50

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Karadeniz Ereğli ilçesinin bugün itibarıyla "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini duyurmuştu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sel ve fırtına nedeniyle hasar oluşan ilçenin ayağa kalkması için 200 milyon liraya ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Karadeniz Ereğli Posbıyık, sahilde gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta sonu kentin büyük bir afet yaşadığını ve birçok yerde su baskınlarının olduğunu belirterek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Posbıyık, ilçede heyelanlar, çökmeler olduğunu, mezarlıkların, piknik alanlarının, çarşıların, plajların zarar gördüğünü anlatarak, görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Fırtınada balıkçı teknelerinin de zarar gördüğünü aktaran Posbıyık, evlerin ve iş yerlerinin çatılarının uçtuğunu, su baskınlarının yaşandığını belirtti.

İlçede yaşanan diğer olumsuzluklar ve zararlardan da bahseden Posbıyık, fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı geminin kayıp 11 personelinin bulunmasına yönelik çalışmaların da devam ettiğini hatırlattı.

TIKLAYIN - Bakan Yerlikaya açıkladı: Karadeniz Ereğli 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildi

Bakan Yerlikaya, Zonguldak'ta 19 Kasım Pazar günü yaşanan kuvvetli yağışlar sonucu Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen heyelan ve sel afetleri nedeniyle ortaya çıkan hasarları sıraladı.

Yerlikaya, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan tespitlere göre 133 çatı uçması tespit edildi. Defterdarlık Zarar Tespit Gurubunca yapılan zarar tespitlerinde şu ana kadar 54 konut ve 226 işyeri zarar gördü. AFAD İl Müdürlüğünce yapılan etüdlerde heyelandan 10 konutun etkilendiği, 1 konutun kalıcı olarak boşaltıldığı ve 9 konut için önlem alınmasına dair rapor hazırlandı. Tarım İl Müdürlüğünce şu ana kadar yapılan tespitlerde 135 sera ile 76 balıkçı teknesinin zarar gördü." ifadelerini kullandı.