Gündem

Karabulut ailesinin eski avukatı Zorba: Psikiyatristlerin ortak kanaatine göre Cem sosyopat

30 Ağustos 2023 16:04

14 yıl önce yaşanan Münevver Karabulut cinayetinden yıllar sonra Garipoğlu ailesinin yaptığı paylaşımlarla cinayete dair detaylar yeniden gündemde yer alırken Karabulut ailesinin ilk avukatı Faruk Zorba, tv100'den Devrim Tosunoğlu'na konuştu. Zorba, Garipoğlu'na psikiyatristlerin sosyopat teşhisi koyduğunu ve cinayetten 1-2 yıl önce internetten 'Acısız intihar nasıl yapılır?' araştırması yaptığını iddia etti.

2009 yılında Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından katledilmişti. Kamuoyunun aylarca konuştuğu cinayetten yıllar sonra Garipoğlu ailesinin yaptığı paylaşımlar cinayetin tekrar konuşulmasına ve cinayet dosyasının tekrar tartışılmasına sebep oldu.

Zorba, Cem Garipoğlu'na psikiyatristlerin koyduğu teşhis ile cinayetten önce Garipoğlu'nun internet üzerinden yaptığı acısız intihar araştırmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Psikiyatristlerin ortak kanaati Cem Garipoğlu'nun sosyopat olduğu"

Avukat Zorba, Cem Garipoğlu'nun antisosyal kişilik bozukluğu olduğunu söyleyerek cinayetten 1-2 sene önce internette acısız intiharın nasıl yapıldığını araştırdığını söyledi. Zorba konuyla ilgili, "Psikiyatristlerin ortak kanaati, Garipoğlu'nda antisosyal kişilik bozukluğu denilen sosyopat olduğunu söylüyor. Cem'in babası da oğlunun psikolojik sorunu olduğunu fark etmediklerini ancak 1-2 sene öncesinde acısız intihar nasıl yapılır, şeklinde araştırma yaptığını annesinden öğrendiğini söylüyor" şeklinde konuştu.

"Cinayete tanık olmasa dahi annesinin evi görmemesine imkan yok"

Cinayet sonrası evde kızlarından birinin İngilizce dersi olduğunu ve annenin eve geldikten sonra alt katın kan gölü halini görmüş olması gerektiğini ifade eden Zorba, "Cem verdiği ifadede cinayeti işlemesinden dakikalar sonra annesinin eve geldiğini söyledi. Cinayete tanık olmasa dahi annesinin evi görmemesine imkan yok. Kızlarından biri İngilizce dersi alıyor. Garipoğlu evden çıktıktan yarım saat sonra hoca geliyor ve 1.5 saat üst katta kıza ders veriyor" dedi.

Garipoğlu ailesinin yıllar sonra yaptığı sosyal medyadaki paylaşımlarının da bir tesadüf olmadığını söyleyen Zorba, "Yapmak istedikleri şey karşı tarafı tahrik etmek. Koltuğun üzerindeki poza bakarsak bu da bilinçli ve tamamen amacı acı çektirmek üzerine" ifadelerini kullandı.