Gündem

Karabağlar Belediyesi Sosyal Tesisleri’ndeki grev yapan işçiler: Muhittin Başkan ile sorunumuz yok, hakkımızı istiyoruz

"İşçiler olarak hakkımızı istiyoruz. Biz buradayız. Direniyoruz"

02 Mart 2019 11:41

İzmir’de Karabağlar Belediyesi’nde yetkili sendika durumunda bulunan DİSK’e bağlı Devrimci Turizm-İş Sendikası toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından 22 Şubatta greve çıktı. Karabağlar Belediyesi Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri, Uzundere Rekreasyon Alanı ve Kara Fatma Parkı Sosyal Tesislerinde garson, aşçı, temizlikçi ve kasiyer olarak çalışan 19 işçi 9 gündür grevde. Siyasi kurumlardan, STK’lara işçilere destek sürerken, işçilerin talebi ise 3 bin lira maaş ve sosyal haklar. İşçilerden Sadullah Özmen, "Bizim Muhittin Başkan ile hiçbir sorunumuz yok. İşçiler olarak hakkımızı istiyoruz. Biz buradayız. Direniyoruz. Sonuna kadar da gitmekte kararlıyız” dedi.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre, işçilerden Sadullah Özmen, 9 yıldır restoranda kasiyerlik yapıyor.  Ücretlerinin açlık sınırının altında olduğunu ve hiçbir sosyal hakları olmadığı için greve çıktıklarını ifade eden Özmen, “28 Ağustostan beri masada görüşmelerimiz oldu. Bizim şu an net kazancımız bin 997 lira. Şu anda asgari ücret 2 bin 20 lira olması gerekirken Ocak ayında bize bin 997 lira yatırıldı. Bizim isteğimiz; sosyal haklar ve Paso. Onlar yüzde yirmi teklif ettiler. Biz de kabul etmedik. 22 Şubat son tarihti. Ya kabul edecektik ya da greve gidecektik. Biz işçiler olarak, sendikamız ile görüşerek grev kararı aldık. Bizim ücretlerimiz, açlık sınırının çok altında kalıyor. Biz de özellikle 3 bin lira ve sosyal haklarımızı istedik. Grevimiz başarılı gidiyor. Destekte alıyoruz. Hepimiz ateşin başındayız” şeklinde konuştu.

“GREVDE OLAN 2 KADIN ARKADAŞIMIZ HAMİLE”

Eşinin bir hafta on gün sonra doğum yapacağını ve grevde olan iki kadın işçinin de hamile olduğunu  vurgulayan Özmen, “Bu süreçte ailelerimiz büyük bir destek veriyor. Benim eşim, bir hafta 10 gün sonra doğum yapacak. Bugün eşimi doktora götürmem lazım. Böyle bir durumda bile bana destek oluyor. Benim şu anda ona daha fazla destek olmam lazım. Ayrıca grevde olan 2 kadın arkadaşımızda hamile. Greve çıkan işçilerin çoğu evli barklılar” dedi.

“SONUNA KADAR DA GİTMEKTE KARARLIYIZ”

Son olarak Özmen, şunları dile getirdi:

“Teklifimiz aşağısındaki teklifi kabul etmeyeceğiz. Ben burada 9 senedir çalışıyorum. Belediye Başkanımız 5 senedir görev yapmakta. 5 sene boyunca bir etkinlik dışında hiçbir zaman gelmedi. Bayram seyranlarda bile gelmedi. Bizim Muhittin Başkan ile hiçbir sorunumuz yok. İşçiler olarak hakkımızı istiyoruz. Biz buradayız. Direniyoruz. Sonuna kadar da gitmekte kararlıyız”