Spor

KAP açıklaması yapıldı: Lille Yusuf Yazıcı için ne kadar bonservis bedeli ödeyecek?

06 Ağustos 2019 12:21

Türkiye’ye ve Trabzonspor’a veda ederek Fransa’ya giden Yusuf Yazıcı Lille formasını giydi. Trabzonspor futbolcunun transferini KAP’a bildirdi… İşte bordo mavililerden yapılan açıklama:

Yapılan anlaşmaya göre;

-Losc Lille Kulübü, şirketimize sözleşme fesih bedeli olarak 16.500.000.-EUR ödeyecektir.

-Yusuf Yazıcı, 25 maç oynaması halinde, Losc Lille Kulübü, Şirketimize, 1.000.000.-EUR daha ödeyecektir.

-Yusuf Yazıcı’nın Losc Lille Kulübü ile sözleşmesi devam ederken bir başka kulübe kiralanması veya kesin transferi hallerinde, net transfer gelirinin %20’si şirketimize ödenecektir.

-Losc Lille Kulübü, profesyonel oyuncuları Edgar Miguel Le’nin bedelsiz olarak şirketimize kesin transferine izin verecektir.

-Losc Lille Kulübü, Yusuf Yazıcı’yı Türkiye’de başka bir kulübe kiralamayacağını veya satmayacağını taahhüt etmektedir. Losc Lille Kulübü bu taahhüdünü ihlal ederse, Şirketimize 20.000.000.-EUR tazminat bedeli ödeyecektir.

Türkiye’de yetişerek Avrupa’ya transfer olan en pahalı futbolcu olarak, yaklaşık 18 milyon Euro’luk rekor bir bonservis ücretiyle Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille’e transfer olan Milli futbolcu Yusuf Yazıcı yeni takımının formasını giydi. Trabzonspor’un altyapısından yetişen ve 7 yıl bordo mavili formayı giyen Yusuf yıllar sonra başka forma giydi.

Fransa’ya giderek sağlık kontrollerinden geçen Yusuf Yazıcı daha sonra kulüp tesislerini gezdi. 12 numaralı Lille formasını sırtına geçiren Yusuf, sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşarak ‘Vira bismillah’ notunu paylaştı. Yusuf Yazıcı Trabzonspor’da 97  numaralı formayı giyiyordu.