Gündem

Kamp ve alkol yasağının ardından Nilüfer Müzik Festivali iptal edildi

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Gençlerin soluk alacağı alanlar yok ediliyor, yaşam tarzına müdahale ediliyor" diyerek tepki gösterdi

10 Ağustos 2023 13:09

Bu sene 7'ncisi düzenlenmesi planlanan Nilüfer Müzik Festivali, Bursa Valiliği'nin konaklama ve alkol satışını yasaklaması üzerine iptal edildi.

Bursa Valiliği'nin, Nilüfer Belediyesi’nin 1-2-3 Eylül tarihlerinde Balat Atatürk Ormanı’nda 7’ncisini düzenleyeceği Nilüfer Müzik Festivali’nde kamp yapılmasını ve alkol satışını yasaklamasından sonra, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, festivalin iptal edildiğini açıkladı.

"Gençlerin soluk alacağı alanlar yok ediliyor"

Nilüfer Belediyesi, Twitter üzerinden dün akşam saatlerinde yasakla ilgili bir basın açıklaması yapacağını duyurmuştu. Festivale getirilen kamp ve alkol yasağının geçen yıl da getirildiğini hatırlatan  Erdem, "O günlerde bu engellemeye direnmiştik, geçen yıl festivalimizi kamplı yapmıştık. Ancak bu sene de aynı engellemeyle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Bu durumun yaşam tarzına müdahale olarak değerlendirdiğini belirten Erdem, şöyle devam etti:

"Gençlerin tarihini iple çektiği bir deneyim de aynı zamanda. İsteyen kamp yapıyor, atölye çalışmaları ile yeni dostlukları ediniyor. Krizlerin sıkıntılarını dışarıda bırakıp doğanın kucağında müzikle destekleniyor. Herkesin mutlulukla ayrıldığı bir iş yapıyoruz. 300 bin katılımcı ve 30 bin çadırlı misafir edindik. Ve hiç sorun yaşamadık. Emniyet güçleri de burada sorun çıkmadığı için bizlere teşekkür etmiştir. Yaşam tarzına müdahale ediliyor. 3 bine yakın başvuru vardı. Buraya gelmek için heyecan duyan yurt içi ve yurt dışından birçok genç vardı. Gençlerin soluk alacağı alanlar yok ediliyor. Biz bunu protesto ediyoruz. Festivali iptal etme kararı aldık. Satılmış biletlerin paralarını iade edeceğiz. Ve hukuk önünde mücadele etmeye devam edeceğiz.

İptal kararı, Nilüfer Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından da paylaşıldı.

Geçen yıl düzenlenen 6. Nilüfer Müzik Festivali'ne de alkol ve konaklama yasağı getirilmiş, konaklama yasağı daha sonra kaldırılmıştı.