Dünya

Kamala Harris'in kampanyası 24 saat içinde 81 milyon dolar ile bağış toplama rekorunu kırdı

Harris'in kampanyası bunun ABD tarihindeki en büyük tek günlük toplam olduğunu söyledi

23 Temmuz 2024 08:35

T24 Dış Haberler 

ABD Başkanı Joe Biden'ın kasım seçimleri için yarıştan çekilmesinin ardından olası Demokrat Parti adayı olarak görülen Başkan Yardımcısı Kamala Harris, bağış toplama rekorları kırıyor. 

Kampanya Sözcüsü Kevin Munoz, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Harris'in ekibinin Biden'ın açıklamasının üzerinden geçen 24 saatlik süre içinde toplam 81 milyon dolardan fazla bağış topladığını söyledi.

ABD tarihindeki en büyük tek günlük toplam

Kampanya, Demokratik Ulusal Komite ve ortak bağış toplama komiteleri genelinde toplanan parayı içeren bu büyük miktar, 2024 kampanyasında her iki tarafın da bildirdiği en büyük 24 saatlik tutarı temsil ediyor.

Harris'in kampanyası bunun ABD tarihindeki en büyük tek günlük toplam olduğunu söyledi.

Munoz, "Başkan Yardımcısı Harris'e verilen tarihi destek, tam da seçimleri kazandıran tabandan gelen enerji ve coşkuyu temsil ediyor" dedi.

Bu bağış patlamasıyla düşünüldüğünde Harris'in Demokrat Parti'nin resmî başkan adaylığını önümüzdeki ay yapılacak ulusal kongrede, hatta daha erken bir tarihte, garantileyebilecek bir konuma geldiği görülüyor.

Biden'ın ulusal finans ekibinin bir üyesi olan Michael Kempner, Harris'in destek toplamadaki başarısıyla ilgili olarak "Bu, insanların beklediği yeni nesil. Konuştuğum bağışçılar onu destekleme konusunda çok hevesli. Ve açık bir kongreyi tercih edebilecek olanlar bile bir gecede onun etrafında hızla birleştiler" dedi. 

Trump'ı da geride bıraktı

Harris'in 24 saatlik ilk bağış toplama toplamı, Cumhuriyetçi adayı Donald Trump'ın suçlu bulunmasının hemen ardından topladığı 50 milyon doları ve Biden'ın geçen ayki münazara performansını takip eden dört gün boyunca elde ettiği 38 milyon doları geride bıraktı.

Trump kampanyası geçen hafta sonu yaşanan suikast girişiminin hemen ardından ne kadar bağış topladığını açıklamadı. 

Harris kampanyası, Biden'ın adaylıktan çekildiği 24 saat içinde 888 bin taban bağışçısının bağış yaptığını; 500 binden fazlasının 2024 kampanya döngüsüne ilk katkısını yaptığını söyledi.