Gündem

Kaftancıoğlu: İktidar dış politikada kapalı kapılar arkasında gizli işbirlikler yapıyor

Yarın gerçekleştirilecek Danışma Kurulu Toplantısı'nda CHP, partiyi iktidara taşıyacak fikirleri tartışacak

19 Ekim 2019 09:20

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yerel yönetimlerde elde edilen başarı için uygulanan yöntemin benzerinin iktidara gelmek için de uygulanacağını söyledi. AKP iktidarının dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kaftancıoğlu, “İktidarı sürdürmek adına düşünmeden kararlar alınıyor. Kapalı kapılar arkasında da gizli işbirlikleri yapılarak bu kararlar hayata geçiriliyor” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı yarın Haliç Kongre Merkezi’nde, aralarında partinin eski yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 700 kişinin katılımıyla “Danışma Kurulu Toplantısı”nı gerçekleştirecek. Partinin iktidara giden yol haritasının belirleneceği toplantıda, CHP’yi iktidara taşıyacak fikirlerin tartışılacağını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı, “Bu toplantıda ilkelerimizi ve geleceği konuşup iktidara hep birlikte nasıl gideceğimizi ve iktidara giden yolun taşlarını nasıl döşeyeceğimizi değerlendireceğiz. Böylece geleceğe dönük iktidar vizyonumuzu ortak akılla ortaya koyacağız” dedi. İl Başkanı Kaftancoğlu, “Danışma Kurulu Toplantısı” ve devam edecek olan sürece ilişkin Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın sorularını yanıtladı. 

"İktidar iç politikada sürdürmek adına bir adım ötesini düşünmeden ani kararlar alıyor"

Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin de düşüncelerini aktaran Kaftancıoğlu, "İktidar, dış politikada o kadar çok pragmatik davranıyor ki kendi iktidarını iç politikada sürdürmek adına bir adım ötesini düşünmeden ani kararlar alıyor. Kapalı kapılar arkasında da gizli işbirlikleri yaparak bu kararları hayata geçiriyor. CHP olarak her zaman söylediğimiz şey, Şam yönetimi ile görüşülmesiydi. Türkiye’nin çıkarını savunarak sunulan bu çözüm önerilerine iktidar burun kıvırdı. Bu yaşananlarla CHP’nin haklılığı bir kez daha görülmüştür. Dış politika kapsamında yürütülen süreç muhalefet, iktidar ve tüm unsurlarla ortaklaşa, devletin bekası uğruna sürdürülmeli" sözlerini kaydetti.