Gündem

Kadınlar tacize karşı sokakta: Kendi mahallemizde güvende olmak hakkımız

"Sosyal medya hesabı üzerinden kurumları ve kadınları tehdit eden bu şahıs acilen tutuklanmalı"

31 Temmuz 2024 07:12

İstanbul'un Eyüp ilçesinin Karadolap mahallesinde Hasan O. isimli erkeğin çok sayıda kadını sistematik olarak taciz ettiği öğrenildi. Bir kadının durumu ifşa etmesiyle birlikte mahalledeki kadınlar sosyal medyadan ortak bir açıklama yaptı. "Mahallemizde tacizci istemiyoruz" diyerek seslerini duyuran kadınlar, tacize karşı mücadele çağrısında bulundular.

Birgün'ün haberine göre, kadınlar, Hasan O.'nun tacizlerine karşı bir araya gelerek Karadolap mahallesinde bir basın açıklaması düzenledi. Kadınlar, taciz olaylarına karşı dayanışma içinde olduklarını belirterek, Hasan O.’nun mahalleden uzaklaştırılmasını talep ettiler.

Ortak açıklama sonrasında Hasan O.'nun, kadınları ve mahalledeki ilerici kurumları sosyal medya üzerinden tehdit ettiği iddia edildi. Bu tehditler karşısında kadınlar, daha güçlü bir dayanışma ile  mücadele vurgusu yaparak, mahallede tacizci istemediklerini yinelediler ve sokağa çıkarak şu açıklamada bulundular: 

"Güvenli mahalleler ve güvenli sokaklar talep ediyoruz. Bir süredir mahallemizde kendimizi güvende hissedemiyoruz. Mahallemizde ikamet eden Tacizci Hasan O. isimli erkek kadınları sözlü ve fiziksel olarak taciz ediyor. Bir kadının ifşa etmesiyle ortaya saçılanlarla gördük ki Hasan O. birçok kadını tacize maruz bırakmış. Tüm uyarılara, gözaltılara rağmen ısrarlı bir şekilde kadınları taciz eden bu erkek neden hala mahallemizde elini kolunu sallaya sallaya geziyor? Kadınların güvende olabilmesinin tek yolu bu erkeğin tutuklanmasıdır. Sokaklarında tedirgin hissetmediğimiz bir mahalle istiyoruz. Mahallelerimizde madde bağımlılığı, çetelerin ve yozlaşmalardan hiçbir kadın kendini güvende hissetmiyor. Parklar da sokaklar da Özgürce yürüyebileceğimiz bir mahalle istiyoruz.
Hasan O. isimli erkek kadınları taciz etmesinin yanı sıra buna tepki gösteren kurumlarımızı ve kadınlarımızı da tehdit etmekten geri durmuyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden kurumları ve kadınları tehdit eden bu şahıs acilen tutuklanmalı. Yaşadığımız mahallede tacizi, şiddeti normal gören erkeklerle yaşamaya tahammülümüz yok. Günün her saati, her dakikası kendi mahallemizde güvende olmak hakkımız. 6284 no'lu kanun etkili uygulansın, Hasan O. tutuklansın!"