Gündem

Kadına yönelik şiddeti önlemek için takılan elektronik kelepçe bozuk çıktı

Avukat Baran, elektronik kelepçe kararının İzmir ve Aydın için bir ilk olduğunu söyledi

27 Aralık 2019 08:59

Aydın’ın Didim ilçesinde, 3 yıl önce boşandığı Zeliha Erdemir'e şiddet uygulayan ve tehdit eden Murat Cem Kara'ya, mahkeme 3 ay süreyle elektronik kelepçe takılmasına karar verdi. Kara'ya Erdemir'den uzak durması için takılan kelepçe bozuk çıktı. Yeni kelepçe bir hafta sonra gelecek

Cumhuriyet'ten Hilal Köse'nin haberine göre Didim 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 23 Aralık’ta, Kara’nın, üç ay boyunca Erdemir’in evine, çocuğunun okuluna bin metreden fazla yaklaşmamasına ve elektronik kelepçe takılarak denetlenmesine karar verdi. Mahkeme, üç ayın sonunda tedbir kararını gözden geçirecek. Kara’ya, kelepçeyi takmaması halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsi uygulanacak. Tedbir kararının ihlaline göre zorlama hapsinin süresinin 30 güne çıkarılabileceği de kararda yer aldı.

Emniyet yetkililerinin Kara’ya taktığı kelepçe ise bozuk çıktı. Erdemir’in avukatı Zekiye Baran, “Aydın Emniyet Müdürü ile önceki gün görüştük. Kelepçe bozuk çıkmış, yenisi istendi. Emniyet konuyla yakından ilgileniyor. Bu karar Aydın’da ve İzmir’de bir ilk oldu. Umarız müvekkilimizin yaşam tehdidi sona erecek” diye konuştu. Erdemir ise “Haberinizin ardından çok destek mesajı aldım. Herkese teşekkür ederim. Karar gerçekten çok rahatlattı beni. Umarım mağdur diğer kadınlar açısından da caydırıcı olur” dedi.