Gündem

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: Mayıs ayında en az 35 kadın cinayeti işlendi

Kadınların yüzde 45’i evli olduğu erkek tarafından öldürüldü

06 Haziran 2022 15:36

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre; mayıs ayında 35 kadın cinayeti işlendi, 16 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. 

Platformdan yapılan açıklamaya göre; öldürülen 35 kadından 18’inin hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi, 15’i boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 2 kadın ise ekonomik bahanelerle öldürüldü.

Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?

Mayıs ayında öldürülen 35 kadının 15’i evli olduğu erkek, 2’si akrabası, 7’si eskiden birlikte olduğu erkek, 2’si birlikte olduğu erkek, 1’i eskiden evli olduğu erkek, 1’i oğlu, 3’ü babası, 1’i tanıdığı ve 1’i muayeneye gelen hastası tarafından öldürüldü. 2’sinin faille yakınlığı tespit edilemedi. Bu ay kadınların yüzde 45’i evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü

Kadınların 22’si evinde, 5’i sokak ortasında, 3’ü iş yerinde, 1’i parkta, 1’i bir sitenin bahçesinde ve 1’i ise ıssız bi yol kenarında öldürüldü. 2 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilemedi.  Bu ay öldürülen kadınların yüzde 61’i evlerinde öldürüldü. 

Kadınlar en çok ateşli silahlar ile öldürüldü

Bu ay öldürülen kadınların 18’i ateşli silahlarla, 9’u kesici aletlerle, 2’si boğularak, 1’i başına kürekle vurularak, 1’i yakılarak ve 2’si yüksekten iterek öldürüldü. 2 kadının ise nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi.