Dünya

Kadın cinayetleri İspanya hükümetinin gündeminde: Bir ay içinde ikinci kriz toplantısı düzenlendi

Kriz toplantısına Eşitlik, İçişleri ve Adalet Bakanlık yetkilileri katıldı

24 Ocak 2023 16:27

İspanya’da hükümet, ocak başından bu yana altı kadın ve bir kız çocuğunun erkekler tarafından öldürülmesi üzerine ev içi şiddet uzmanlarıyla birlikte bir ay içinde ikinci acil durum toplantısını düzenledi. 

The Guardian’da yer alan habere göre, İspanya’da Aralık 2022’de 11 kadının öldürülmesi sonucu uzmanlardan oluşan bir komiteyle kriz toplantısı gerçekleştirilmişti. Ülkede ocaktan bu yana altı kadın ve bir kız çocuğunun da öldürülmesi sonucunda ikinci kriz toplantısı düzenlendi.

İspanya hükümetinin 2003’ten bu yana topladığı verilere göre, ülkede partnerleri ya da eski partnerleri tarafından öldürülen kadınların sayısı, bin188 olarak kaydedildi. 

İspanya Eşitlik Bakanı Irene Montero, düzenlenen kriz toplantısıyla kadın cinayetlerinde nerede yanlış adım attıklarının tespitini ve olay yerine derhal müdahale için yapabilecekleri iyileştirmeleri görüştüklerini belirtti.

Kriz toplantısına Eşitlik, İçişleri ve Adalet bakanlık yetkilileri katıldı. 

İspanya’da Sosyalist Parti liderliğindeki hükümet, artan kadın cinayetleri karşısında ev içi şiddet mağdurlarına partnerlerinin geçmiş suçları hakkında bilgilendirme yapılması önerisini sundu.