Spor

Kadıköy'de tartışmalı pozisyonlar!

16 Şubat 2019 23:05

Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, Atiker Konyaspor'u konuk ederken tartışmalı pozisyonlar yaşandı. 13. dakikada Sarı-Lacivertli savunmacı Martin Skrtel'in Zuta'ya müdahalesinde hakem Fırat Aydınus avantaj oynatırken pozisyon bitiminde Slovak oyuncuya sarı kart gösterdi. Aydınus, VAR'a da gitmezken Konya cephesi müdahalenin sert olduğunu belirtip kırmızı kart için itiraz etti.

Atiker Konyaspor resmi Twitter hesabından bu pozisyon için göndermeli bir paylaşımda bulurken "Karşılaşma 11'e 10 devam edecek" ifadelerini kullandı:

Konyaspor devre arasında Zuta'nın ayağının son görüntüsünü de paylaştı:

Jailson penaltı bekledi, Aydınus VAR'dan devam dedi

Maçın 23. dakikasında sol kanattan açılan ortada ceza alanı içinde Zuta'nın müdahalesi ile yerde kalan Jailson penaltı bekledi. Sarı-Lacivertliler, Jailson yüzüne bir müdahale olduğunu ve beyaz noktaya gidilmesi gerektiğini savunurken pozisyonu VAR'dan tekrar izleyen Aydınus devam kararı verdi.

33. dakikada Jahovic'e kart!

Mücadelenin 33. dakikasında ise Atiker Konyaspor'un forveti Adis Jahovic'in Sadık Çiftpınar'la giriştiği mücadelede Sarı-Lacivertli savunmacı acı içinde yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus, pozisyonun kontrolü için VAR'a giderken sonrasında Makedon oyuncuya direkt kırmızı kart verdi. Teknik direktör Aykut Kocaman başta olmak üzere Konya cephesi kararın ağır olduğunu savundu.