Gündem

Kadıköy'de Suruç anmasına polis müdahalesi; milletvekilleri yaralandı, gözaltılar var

20 Temmuz 2019 19:46

Suruç Katliamı'nın 4'ncü yıldönümünde İstanbul Kadıköy'de açıklama yapmak isteyen kitleyen polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken HDP'li vekil Erol Katırcıoğlu polisin sıktığı plastik mermiyle yaralandı. Biber gazı sıkılan CHP'li Sezgin Tanrıkulu da hastaneye kaldırıldı.

Suruç Katliamı’nın 4’üncü yıl dönümünde Kadıköy’de yapılmak istenen kitlesel yürüyüşe müdahale eden polisler, 21 kişiyi gözaltına aldı. HDP İstanbul Miiletvekili Erol Katırcıoğlu da plastik mermilerin hedefi oldu. Karnından yaralanan Katırcıoğlu hastanade tedavi edilidi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da polisin sıktığı gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu karşılaştıkları polis şiddetini Twitter’dan anlattı. Tanrıkulu Twitter’dan açıklama yaparak, “Şiddetle karşı karşıya kaldık. Gas sıktılar, plastik mermi sıktılar” dedi.

HDP İstanul Milletvekili Erol Katırcıoğlu da polisin plastik mermisinden dolayı yaralandı. Katırcıoğlu’nun karnına plastik mermi isabet etti. 22 kişi gözaltına alındı.

“Yakından ateş ettiler, hedef alındım"

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'na, plastik mermi sıkıldı. Gazete Duvar'a konuşan Katırcıoğlu, "Yakından ateş ettiler. Hedef alındım. Üç tane plastik mermi üst üste sıktılar" dedi.

Kadıköy’deki Suruç anmasına yapılan polis müdahalesi sonucu milletvekilleri Erol Katırcı, Ali Şeker ve Sezgin Tanrıkulu yaralandı. Tedavi içinHaydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırıldılar.

Koçyiğit de yaralandı: Vekil olduğumuzu biliyorlardı

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de anmada yaralandı. Haydarpaşa Numune Hastenesi’nde tedavi edilen Koçyiğit yaşadığı müdahaleyi şu sözlerle anlattı: “Plastik mermi bacağıma isabet etti. Çok fazla ittikleri için kollarımda izler var. Plastik mermi sıkanlar bizi bilerek hedef aldılar. İlk sıktıklarında plastik mermileri bize isabet etmedi. Biber gazı ve plastik mermi sıkmamalarını en üst düzeydeki amirlerine söyledik. Vekil olduğumuzu biliyorlardı. Kamusal alanda bunu yaptılar. Çocukların gözü önünde özellikle köpekleri insanların üzerine saldırttılar. Bu, insanların yıllarca unutamayacağı bir travma. Ama bundan ziyade çoğu kişiyi darp ederek gözaltına aldılar. Özellikle Ahmet Durmaz adında bir gencin burnunun kanadığını gördüm. ESP Eşgenel Başkanı Şahin Tümüklü’yü gözaltına aldılar. Çok sayıda plastik mermi sıktılar” dedi.