Seçim 2024

KADEM'den Özlem Zengin'e destek: Siyasi sorumluluk alamayan kişiler, günah keçisi olarak Zengin'i seçti

"Siyasette yükselen kadınların hedef alınmasını şiddetle kınıyoruz "

06 Nisan 2024 00:42

T24 Haber Merkezi

Kurucularının arasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da bulunduğu Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), seçimde "yenilginin" nedenlerinden biri olarak gösterilen ve görevden alma iddialarıyla gündeme gelen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e destek çıktı. Kadem, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "31 Mart seçimlerinin ardından, başta Özlem Zengin olmak üzere toplumda önde olan ve siyasetin içinde yer alan bazı kadınlar, özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen büyük bir linç kampanyasına maruz kalıyor" ifadelerine yer verdi. Dernek, siyasette yükselen kadınların hedef alınmasını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Siyasi sorumluluk alamayan kişilerin günah keçisi olarak Özlem Zengin'i seçmeleri, ona hakaret ve çirkin ithamlarda bulunmaları asla kabul edilemez" diye yazdı.

TIKLAYIN - AKP'li Özlem Zengin'den dikkat çeken paylaşım

Kadem, seçimin ardından görevden alındığı iddialarıyla gündeme gelen Zengin hakkında paylaşımda bulundu. KADEM'in resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen büyük bir linç kampanyasına maruz kalıyor"

"31 Mart seçimlerinin ardından, başta Özlem Zengin olmak üzere toplumda önde olan ve siyasetin içinde yer alan bazı kadınlar, özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen büyük bir linç kampanyasına maruz kalıyor.

Siyasi sorumluluk alamayan kişilerin günah keçisi olarak Özlem Zengin'i seçmeleri, ona hakaret ve çirkin ithamlarda bulunmaları asla kabul edilemez. Özlem Zengin'in adaletten yana dik duruşu, 30 yıldır içinde olduğu davanın öncülerinden olarak verdiği hak ve hukuk mücadelesi takdire şayandır.

"Kendi konfor alanlarını, dini ve toplumsal gereklilik gibi göstermeye çalışan zihniyet..."

Kendi konfor alanlarını, dini ve toplumsal gereklilik gibi göstermeye çalışan bu zihniyetin her fırsatta kadınlara saldırması manidardır. Oysa ki toplumun ihtiyacı olan şey, suçu başkasında arayan değil özeleştiri yapabilen akıldır.

Parti ayırımı yapmaksızın kadınların siyasete katılımının güçlenmesini destekliyor, siyasette yükselen kadınların hedef alınmasını, kadın hakları savunuculuğu yapan bir STK olarak şiddetle kınıyoruz.

Unutulmamalıdır ki kadınların ve gençlerin desteğini alamayan hiçbir oluşum süreklilik gösteremez."

TIKLAYIN - AKP'den Özlem Zengin'in görevden alındığı iddialarına açıklama