Ekonomi

JP Morgan CEO'su Dimon'dan kripto paralara 'saadet zinciri' benzetmesi

Dimon, daha önce Bitcoin'i dolandırıcılık olarak gördüğünü söylemişti

22 Eylül 2022 16:09

ABD'nin en büyük yatırım bankalarından JP Morgan CEO'su Jamie Dimon, kripto varlıklarını saadet zinciri olarak gördüğünü söyledi.

Investing'in aktardığı habere göre, Dimon, dün ABD Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada kripto varlıklarını olan eleştirilerini sürdürdü. CEO, kripto varlıklar için merkeziyetsiz bir ponzi planı nitelemesi yaptı.

Jamie Dimon, daha önce yaptığı bir açıklamada Bitcoin'i dolandırıcılık olarak gördüğünü söylemişti. Uzun süredir kripto varlıklar konusunda olumsuz yorumlar yapan Dimon, kendi görüşlerinin JP Morgan'ı bağlamadığını belirtmişti.

JP Morgan'ın coini bulunuyor

JP Morgan, CEO'sunun eleştirilerine rağmen, bankacılık faaliyetlerini blockchain üzerinde yürütmek için çalışmalarına devam ediyor. Bankanın JPM coin adını verilen bir tokenı bulunuyor. Kurumsal şirketler, JPM coin kullanarak kısa vadeli ve teminatlı krediler kullanabiliyorlar.

Charles Ponzi, dünya tarihinin en ünlü dolandırıcıları arasında bulunuyor. 10 binden fazla kişiyi dolandıran Ponzi, dolandırıcılıkla birlikte anılan bir isim haline gelmişti.