Spor

Josef de Souza: Türkiye'ye dönmek istiyorum

"Türk futbolunun tarihinde kupa kazanarak yer etmek istiyorum”

04 Nisan 2020 11:36

Fenerbahçe'nin eski yıldızı Josef de Souza, sözleşmesi bittikten sonra tekrar Türkiye'ye dönmek istediğini söyledi.

BeIN Sports'a açıklamalarda bulunan Josef, gelecek planları için; “Kulübümle 1.5 yıl daha kontratım var, tamamlamak istiyorum. Bitiminde yönetimle oturup konuşacağız. Kalpten dileğim, Türkiye’ye dönmek. O atmosferi bir kez daha hissetmek istiyorum. Türkiye’ye dönüp eksiği tamamlamak istiyorum, kupa kazanmak istiyorum. Türk futbolunun tarihinde kupa kazanarak yer etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Josef de Souza, Türkiye’de unutamadığı maç için; “Benim için özel, unutulmayacak maç; Galatasaray deplasmanıydı kesinlikle. Son dakikada attığım golle o maçtan galibiyetle ayrılmayı başarmıştık. O günden sonra Fenerbahçe, ne içeride ne dışarıda yanılmıyorsam bir daha Galatasaray’ı yenmeyi başaramadı. Bu, o golü benim için daha da özel kılıyor. Benim için özel maç, Galatasaray maçıydı” dedi.

Süper Lig’deki sezonu değerlendiren Brezilyalı orta saha “Bu sezon Trabzonspor ve Başakşehir daha önde gözüktüler. Galatasaray son dönemde iyi bir dönem geçiriyor. Bu güçlü takımlar, kazanmaya başladılar mı onları durdurmak zor olur. Fenerbahçe de tam tersi, sıkıntılı bir dönemin içindeydi” diye konuştu.

31 yaşındaki orta saha sözlerine “Umarım en kısa zamanda Fenerbahçe tekrar maçlar kazanmaya başlar. Çünkü taraftarların Fenerbahçe’ye ne kadar sevgi duyduğunu hepimiz biliyoruz. Onların hak ettiği, kupalar için oynayan Fenerbahçe’yi görmek” şeklinde devam etti.

Brezilyalı Souza, gelecek tekliflere açık olduğunu “Fenerbahçe’yi çok seviyorum, evet. Ama ben bir profesyonelim ve hiçbir kulübe kapıyı kapatamam. Başka bir takım teklifle gelirse ve Fenerbahçe beni istemiyorsa, mutlaka görüşür, konuşurum” sözleriyle aktardı.

Josef de Souza, 2015-2018 arasında Fenerbahçe formasını giymişti. Brezilyalı orta saha, Fenerbahçe forması ile Süper Lig’de 96 maça çıktı, 10 gol attı, 5 de asiste imza attı.