Spor

Jorge Jesus: Kırmızı kart, maçtaki kontrolümüzü etkiledi

27 Temmuz 2022 23:32

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev'e 2-1 kaybedilen karşılaşmanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanş maçında Dinamo Kiev ile Ülker Stadyumu'nda karşılaştı. Zaman zaman gergin anların yaşandığı karşılaşmada konuk Kiev, 57. dakikada Buyalsky ile öne geçti. Fenerbahçe'de İsmail Yüksek, 53. dakikada oyundan atıldı. Enner Valencia ise 69. dakikada kazanılan penaltı atışından yararlanamadı. 88. dakikada Szalai'nin kafasıyla gelen gol, karşılaşmayı uzatmalara götürdü. Dinamo Kiev'de Karavaev, 114. dakikada takımını bir kez daha öne geçirdi ve son düdükle beraber 2-1 kazanan Ukrayna ekibi, yoluna devam eden taraf oldu.

Karşılaşmanın ardından konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, "Maçın kırılma anına kadar iyi oynadık. 7 şutumuz vardı. Onlar hiç şut atamadılar. Maç 11'e 11'ken inanıyorduk. İsmail'in kırmızı kartından sonra takımın dengesi bozuldu. Daha sonra takımımız inanmaya devam etti ve savaştı" dedi.

Jesus, "Mağlubiyet tabii ki mutsuz eder ancak takım buradan kafası dik ayrılmalı" diye konuştu.

Yapılan transferlerle ilgili gelen soruyu yanıtlayan Jesus, "Transferler elbette benim onayımla yapılıyor ama bu maçı konuşurken transferlerden konuşacak değiliz. 11'e 11 iken %60 top kontrolü bizdeydi. Kırmızı kart maçtaki kontrolümüzü etkiledi. 1 kişi eksik 30 dakika ekstra oynamak çok zordu" dedi.

Forvet transferi ile ilgili konuşan Portekizli hoca, "Joshua King forvet pozisyonundaki oyuncumuz, onun alternatifi Serdar Dursun. Serdar Dursun, fiziksel olarak henüz hazır değil. A ve B oyuncusu diye düşünmek doğru. A oynadı, B oynamadı demek doğru değil. Fenerbahçe bu sezona Avrupa'daki tüm takımlardan daha erken başladı. Şu zamanda transfer yapmak kolay değil. Birçok Avrupa takımı bizden sonra sezonu açtı. Gönderecekleri oyuncuyu sezonu açar açmaz karar vermiyorlar" ifadelerini kullandı.