Spor

Jorge Jesus, derbiye özel prime sıcak bakmadı

07 Ocak 2023 09:15

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, yarın oynayacakları Galatasaray derbisi öncesi farklı planlar üzerinde denemeler yapıyor. Jesus'un, derbiye özel prime sıcak bakmadığı öğrenildi.

Fenerbahçe , Süper Lig'in 18. haftasında dev derbide Galatasaray 'ı konuk edecek. Sarı-lacivertlilerde kritik mücadelenin hazırlıkları sürüyor.

Antalya maçında aldıkları darbe nedeniyle önceki günkü idmanda dinlendirilen Arao ve Serdar Aziz’in dünkü antrenmanın tamamında takımla çalışması, Jorge Jesus’u memnun etti. İki futbolcu da yarınki derbide takımdaki yerlerini alabilecek.

Jesus derbiye özel prime karşı

Fanatik'in haberine göre; sarı-lacivertliler, derbi öncesi son antrenmanını dün yaptıktan sonra Samandıra'da kampa girecek. Ayrıca yönetimin dev maç öncesi takıma moral ziyaretinde bulunacağı kaydedildi. Derbiye özel prime ise Jesus'un karşı olduğu öne sürüldü.

Fenerbahçe, kritik Galatasaray maçının son provasını bugün akşam saatlerinde gerçekleştirecek. Bu idmanı, başkan Ali Koç ve yöneticilerin de izleyeceği öğrenildi. Ardından yönetim, futbolcularla moral yemeğinde bir araya gelerek takıma olan güvenlerini yineleyecek.

Bu arada Koç ve ekibinin, derbiye özel galibiyet primi konusunda Jorge Jesus’la fikir alışverişinde bulunduğu kaydedildi. Ancak her açıklamasında, bunun diğer maçlardan farklı olmadığını, sadece 3 puan değerinde olduğunu dile getiren Portekizli teknik adamın, prime sıcak bakmadığı öne sürüldü.

Osayi-Samuel’e ofsayt uyarısı

Sarı-lacivertliler, bu sezon savunmada yaptıkları ofsayt taktiğiyle rakip hücumcuları birçok maçta çaresiz bıraktı. Ancak son haftalarda özellikle Osayi-Samuel, defans çizgisinin arkasında kalarak bu planın sekteye uğramasına neden oldu.

Jesus’un derbi öncesi bu konuda Nijeryalı oyuncuya özel bir uyarıda bulunduğu, takım arkadaşlarıyla iletişim konusunda daha dikkatli olmasını istedi.

Jesus, yarınki dev maç öncesi farklı planlar üzerinde denemeler yapıyor. Taktik idmanlarda hem üçlü hem de dörtlü savunmayla provalar gerçekleştiren Portekizli teknik adam, 11’i de sürekli değiştiriyor. Kadro ve sistem ne olursa olsun tek bir hedef var: Derbide, 3 puanı almak.