Spor

Jorge Jesus: Biz zaten bir forvet transferi yaptık

03 Ağustos 2022 14:59

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Slovacko maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Çekya ekibi Slovacko'yu ağırlayacak.

Sarı-lacivertli ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına elenerek, yoluna UEFA Avrupa Ligi elemelerinden devam etmek zorunda kalmıştı.

Fenerbahçe, 11 Ağustos'ta deplasmanda oynanacak rövanş mücadelesi öncesinde seyircisi önünde avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor.

Karşılaşma öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Jorge Jesus, "Farklı bir sınav olacak. Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak istiyoruz. Burada da büyük takımlar var. 7 haftadır çalışıyoruz ve kendi değerimizi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni transferlerin oynayıp oynamayacağı ile ilgili soruya da yanıt veren Portekizli teknik adam, "Gustavo Henrique çok fazla maça çıkmıştı. Luan Peres hazırlık dönemindeydi. Alioski de hazırlık dönemindeydi. Fiziksel anlamdan en ileride olan Gustavo Henrique" dedi.

"Bizim öncelikli hedefimiz Türkiye Ligi" diyen Jesus, "Gerçekçi olarak baktığımız zaman herhangi bir Türk takımı, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni kazanmayı kendine hedef koymuyor" ifadelerini kullandı.

Transfer hamleleri ile ilgili konuşan Jesus, "Biz zaten bir forvet transferi yaptık: Joao Pedro... Elimizdeki forvetlere güveniyoruz. Antrenmanlarla gelişecekler. Şu anda uğraştığımız konu bir kaleci daha almak" diye konuştu.

Ferdi Kadıoğlu: “Dinamo Kiev maçını telafi edeceğiz”

UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Slovacko’yu konuk edecek olan Fenerbahçe’de Ferdi Kadıoğlu, müsabaka öncesinde düzenlenen basın toplantısına açıklamalarda bulundu.

İlk olarak yarın oynanacak Slovacko mücadelesiyle ilgili görüşlerini aktaran genç futbolcu, “Yarın Slovacko karşısına çıkacağız, bir önceki maçta aldığımız üzüntülü skoru kendimizce en azından intikam alıp telafi etmek istiyoruz. İyi bir maç olacak, onlar tecrübeli takım. Onları küçümsememek lazım, iyi bir planımız var ve planımıza sadık kalıp galip gelmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kaliteli oyuncularımızın olması iyidir”

Yeni transfer Alioski’nin gelişiyle birlikte ileride oynama şansının arttığı yönünde sorulan soruya Ferdi, “Takımımıza yeni bir oyuncu katıldı, iyi bir futbolcu bence. Kaliteli oyuncularımızın olması iyidir. Bu konuyla ilgili hocamızla henüz konuşmadık ama ilerde mutlaka konuşacağım” diye cevap verdi.

“Taraftarlarımızın desteğiyle daha güçlüyüz”

Dinamo Kiev maçında taraftarların hayal kırıklığı yaşadığına dikkat çeken milli futbolcu, mesaj göndererek, şunları söyledi:

“Sonuç herkes için hayal kırıklığı oldu. Ama önümüze bakmamız gerekiyor. Taraftarlara desteği için minnettarız, onların desteğiyle daha güçlüyüz, baskı kurabiliyoruz. Yarın baskıyı hissettireceğiz.”