Dünya

Japonya Dışişleri Bakanı: Filistinlilerin bağımsız devlet kurma hedeflerini anlıyor ve destekliyoruz

İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin'i tanıma kararının ardından Japonya, Filistin devletinin tanınmasını değerlendiriyor

24 Mayıs 2024 17:15

Japonya hükümeti, Ortadoğu'da barış sürecinin ilerletilmesini göz önünde bulundurarak, Filistin devletinin tanınması konusunu kapsamlı şekilde değerlendireceğini bildirdi.

TIKLAYIN - Filistin'in devlet olarak tanınması ne anlama geliyor?

Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, başkent Tokyo'da düzenlediği basın toplantısında, Ortadoğu'da "iki devlet çözümü" desteklediklerini söyledi.

Kamikava, Filistinlilerin bağımsız devlet kurma hedeflerini anladıklarını ve Japonya'nın Filistin'in bu hedefe yönelik çabalarını desteklediğini ifade etti.

"Değerlendirmeye devam edeceğiz"

Taraflar arası güven inşasına çalıştıklarını kaydeden Kamikava, "Filistin devletinin tanınmasına ilişkin olarak barış sürecinin nasıl ilerletilebileceğini göz önünde bulundurarak, bu konuyu kapsamlı bir şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Kamikava, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "yakalama kararı" çıkarılması yönündeki başvuru sürecini izleyeceklerini bildirdi.