Gündem

Yabancı işçi alınmayacak ülkeler arasında Türkiye yer aldı: Japonya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy, kararın hayal kırıklığına yol açtığını belirtti

31 Ocak 2019 13:49

Japonya'da, yabancı işçi kabul edilmeyecek ülkelere ilişkin taslak bildiride Türkiye de yer aldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Japonya'da yabancı kişilerin oturma izinlerini düzenleyen yeni yasa kapsamında hazırlanan bildiride Türkiye'nin yer almasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Aksoy, bildiride Türkiye’nin yer almasının hayal kırıklığına yol açtığını belirterek, "Bu konuda Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak, duyduğumuz rahatsızlık kendisine iletilmiştir” dedi.

Aksoy, "Japonya'da, nisan ayında yürürlüğe girecek olan yabancıların oturma izinlerini düzenleyen yeni yasa kapsamında, yabancı işçi kabul edilmeyecek ülkelere ilişkin yayınlanan taslak bildiride Türkiye'nin de yer alması hayal kırıklığına yol açmıştır." ifadelerini kullandı.

Bu durumun iki ülke arasındaki köklü ve dostane ilişkiler ile stratejik ortaklık anlayışı ruhunu yansıtmadığını vurgulayan Aksoy, kararın en kısa sürede gözden geçirilerek, düzeltileceğine inandıklarını belirtti.

Aksoy, "Bu konuda Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak, duyduğumuz rahatsızlık kendisine iletilmiştir." dedi