Gündem

Jahrein yazısı sonrası linç edildiğini söyleyen Sevilay Yılman: Allah var, FETÖ’cüler en azından okurlardı; bu yeni neo faşistler bir de cahil!

Yılman, Aynur Doğan'ın Harbiye'deki konserini hedef alan Jahrein'e "Gestapo musun, Goebbels mi yoksa zibidi bir zaptiye misin!" demişti

29 Mayıs 2022 11:12

AKP'li belediye tarafından konseri iptal edilen Aynur Doğan'ı hedef alan sosyal medya fenomeni Jahrein olarak bilinen Ahmet Sonuç'u eleştirdiği yazı sonrası sosyal medyadan linç yediğini söyleyen HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, "Haberleri olsun bu yeni dönem faşistlerinin… Şahsımı da PKK’lıymış ya da teröre destek veriyormuş gibi gösterme gayretleri ile habire döndürdükleri o eski tweetlerimden ellerine hiçbir şey geçmez!" dedi. 

2013'te attığı “Hayatımda en çok röportaj yapmayı istediğim isimlerden biridir Öcalan. Dobra dobra. Dümdüz. Hilafsız, sansürsüz!” tweet'i üzerinden hedef alındığını söyleyen Yılman, "Bir şey diyeyim mi? Allah var, FETÖ’cüler en azından okurlardı. Bilgililerdi. Sorunumuz şu ki; memleketin kardeşliğine, huzuruna, barışına bomba atmak için adeta ant içmiş bu yeni neo faşistler bir de cahil! Bilgisiz, birikimsiz zibidiler topluluğu!" ifadesini kullandı. 

"Bir gazeteci için Türkiye’nin yıllardır başına bela olan PKK terörünün tam tepesinde olan bir isimle röportaj yapmayı istemesinden daha doğal ne olabilir?" diye soran Yılman, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Ki, o dönemler, -bugün iktidara yakın medyada devam eden ama yarattığınız faşizm ikliminin korkusundan sessizliğe gömülen adeta üç maymunu oynayan- birçok gazetecinin de en büyük arzusuydu. Çözüm süreci dönemiydi ve sürecin aktörlerinden biri olan Adalet Bakanlığı terör örgütünün başındaki Öcalan’la röportaj için bir grup gazeteciyi İmralı’ya götürmeyi planlıyordu. Sıraya girmiştik yav! Ha bugün olsa böyle bir imkan yine en başta adımı yazdırım. Koşa koşa giderim röportaj yapmaya! Niye yapmayayım?

Rahmetli Mehmet Ali Birand 1988 yılında Bekaa Vadisi’ne gidip yaptı Öcalan’la röportaj. Olay olmuştu o söyleşi. Ben o zamanlar üniversitedeydim. Ve imrenerek izlemiştim tüm dünya basınının alıntı yaptığı Birand’ın süksesini. Sonra Fatih Altaylı… Çalıştığı kanal sonradan vazgeçti yayınlamaktan ama Öcalan’la 1996 yılında Lübnan’da yaptı röportaj. Hepsi bir yana bugün Kemalizmi ve ulusalcılığı savunan Vatan Parti’sinin Genel Başkanı olan Doğu Perinçek… 1989 yılında… Ki, o zamanlar siyasetçi değil, “2000’e Doğru” dergisinin yayın yönetmeniydi ve tam iki kez görüştü Öcalan’la! Sadece onlar mı? Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Güneri Civaoğlu…

Pardon da… Daha yakalanmamışken röportaj yapılan birisiyle, yaklandıktan sonra ve üstelik silahların bırakılmasının ümit edildiği bir süreçte bir gazetecinin röportaj yapmak istemesindeki anormallik nerede? Hele bu kişinin mesajı naklen ve dakikalarca devletin televizyonu TRT’de okunduğu bir süreçte…"

TIKLAYIN - Sevilay Yılman'dan Aynur Doğan'ı hedef alan Jahrein'e: Zibidi zaptiye, sen kimsin!