Gündem

İzmir'de avukata saldıran kişi tutuklandı

16 Haziran 2021 16:59

İzmir Bayraklı'da dün avukat E.O.B ile bir icra memuruna karşı saldırı gerçekleştiren  Haci Halil Aydın, 'Görevi yaptırmamak için direnme', 'Silahlı tehdit', 'Cebir', 'Tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamalarıyla çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir Barosu'nun meslektaşlarına gönderdiği mesajında "Baromuz üyesi bir meslektaşımıza ve icra memuruna karşı  gerçekleştirilen saldırı sonrasında yakalanan fail savcılık tarafından tutuklama sorgusuna sevk edilmiş ve bugün yapılan sorgu sonucunda tutuklanmıştır.  Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelen her türlü saldırı karşısında sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Mesleğimizin ve cübbelerimizin yere düşmesine izin vermeyeceğiz" denildi.

Avukat E.O.B. ve bir icra memuru Bayraklı ilçesinde dün haciz işlemi için bulundukları işyerinin önünde saldırıya uğramıştı.

İşletmede bulunan kişiler tarafından yere yatırılan E.O.B., boynuna ayakla bastırılarak ve başına silah dayanarak ölümle tehdit edilmiş, o anların görüntüleri çevredekiler tarafından kayda alınmıştı.