Gündem

'Ecdat geleneğidir, adamın dibiymiş; elleri dert görmesin' demişti; İyi Partili Örs'e saldırıyı savunan Sofuoğlu geri adım attı

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu

09 Aralık 2022 20:02

AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın Meclis'te İyi Partili Hüseyin Örs'e saldırısına ilişkin "Ecdat geleneğidir, adamın dibiymiş, elleri dert görmesin" ifadelerini kullanan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, geri adım attı.

Sofuoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aytun Çıray'ın mesajını gördüğümde orada buna ilişkin bir açıklama olmadığı için mağduriyet olabileceği hiç aklıma gelmedi" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Daha önce TBMM'de var olan tartışma ya da arbedelerden biri yaşandığını düşündüm. Ne olduğunu anlamak için yorumları okudum yine bir açıklama göremedim. Herhalde böyle birşeydir diyerek bir mağduriyet düşünmeden, beni zaman zaman hedef alan Aytun Çıray'ı düşünerek ama onun dahi herhangi bir mağduriyetini elbette ummadan o mesajı attım. Eline sağlık anladığı dilden konuşulur ifadeleri temsili idi ve kesinlikle mağduriyete memnuniyet ifadeleri değildi."

Hata yaptığını belirten Sofuoğlu, "İyi öğrenmeli öyle atmalıydım. Bu mesajı kamuoyundan çekindiğim için attığımı düşünenler bu mesajdan önce ne düşünüyorlarsa düşüncelerini hiç değiştirmesinler. Bu mesaj sadece şahsi sorumluluğum ve beni arayan sevdiklerimin hatırı için atılmıştır" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN I Ebubekir Sofuoğlu, İyi Partili Örs'ü darp eden AKP'li Işık'ı övdü: Ecdat geleneğidir, adamın dibiymiş; elleri dert görmesin

TIKLAYIN I AKP’li Zafer Işık’ın saldırısına uğrayan İyi Partili Hüseyin Örs, ilk kez konuştu: Meclis’i yumruk atma yeri olarak görüyor!