Gündem

İyi Partili Kabukçuoğlu: Günümüz Türkiye'sinde eğitim, içi boşaltılmış bir kavramdır

21 Temmuz 2022 16:51

İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Türkiye'de eğitimin, içi boşaltılmış bir kavram olduğunu söyleyerek, "Bizde eğitim, ailelerimizin ve çocuklarımızın hayallerini istismar edip, onları 4 yıl oyalayıp sonra da sokağa bırakmaktır" dedi.

Kabukçuoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yükseköğretim kurumları sınav sonuçlarının, niteliksiz yetiştirmenin ikrarı olduğunu öne sürdü.

YKS'ye 2021'de 2,4 milyon kişinin katıldığını; 23 bin 691 kişinin sıfır puan aldığını ifade eden Kabukçuoğlu, 2022'de sıfır puan alanların sayısının 4'e katlanarak 96 bin olduğunu belirtti.

Pandemi sürecinde 1,5 milyon öğrencinin uzaktan eğitim sisteminden yararlanamadığını savunan Kabukçuoğlu, pandeminin, dezavantajlı grupların durumunu daha da kötüleştirdiğini söyledi.

Yükseköğrenim planlamasının tam bir 'fiyasko' olduğunu söyleyen Kabukçuoğlu, "Günümüz Türkiye'sinde eğitim, içi boşaltılmış bir kavramdır. Bizde eğitim, ailelerimizin ve çocuklarımızın hayallerini istismar edip, onları 4 yıl oyalayıp sonra da sokağa bırakmaktır. Bedbaht gençler yetiştiriyor, ailelerini mutsuz ediyoruz" diye konuştu. 

Türkiye'nin hak ettiği yere gelmesi, insanların refah içinde yaşaması için yegane gereğin eğitilmiş insan gücü olduğunu vurgulayan Kabukçuoğlu, partisinin eğitimdeki problemleri bildiğini ve çözüm projelerinin de hazır olduğunu dile getirdi. (AA)