Seçim 2023

İyi Partili Çıray’dan Akşener’e İdris Naim Şahin sorusu

18 Nisan 2023 09:45

İyi Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, milletvekili adaylığından çekildiğini duyurduktan sonra partisine yönelik eleştirilerine devam ediyor.

Çıray, "Sayın Akşener 'Sadullah Ergin, CHP ve DEVA yöneticilerine düşen o seçmeni ikna etmektir' derken... Diğer yandan 'İdris Naim Şahin hakkında FETÖ’cülük üzerinden takibat açılmadıysa güvenmek zorundasınız' demiş. Kime? AKP'nin Turhan Çömez'i sürgüne gönderdiği adalet sistemine mi?" ifadesini kullandı. 

Çıray, tweet'inin ardından Sözcü gazetesinde 2016 tarihli, "Eski Ankara Valisi’nden FETÖ itirafı" başlıklı haberi de paylaştı. Haberde, şu ifadeler yer alıyor: 

"Darbe girişiminde Ankara Valisi olan Mehmet Kılıçlar, Adil Öksüz'ün serbest bırakıldığını ertesi gün duyduğunu belirterek 'Maalesef kuş kafesten kaçtı' dedi. Emniyet'teki FETÖ'cü yapılanmaya ilişkin geçmişte uyarılar da bulunduğunu da belirten Kılıçlar o dönem ki İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in adını vererek 'Ben çok uyardım ama dikkate alınmadı' diye konuştu."