Gündem

İyi Parti’li Koray Aydın’ın Demokrat Partiye geçeceği iddiasında “Gültekin Uysal” detayı!

27 Haziran 2024 06:56

31 Mart seçimlerinde istediği başarıyı elde edemeyen İyi Parti’de, olağanüstü kurultaydan beri sular durulmadı. Birbiri ardına gelen istifalarda partinin TBMM’deki koltuk sayısı 35’e geriledi. Genel Başkanlık seçiminde kaybeden Koray Aydın’ın ise istifa edeceği konuşuluyor. Aydın’ın Demokrat Parti’ye geçebileceği iddia edilirken,  kulislerde konuşulan Gültekin Uysal detayı dikkati çekti.

Aydın, son olarak eski genel başkan Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Saray’da görüşmesinin ve görüşmenin içeriğine ilişkin hiçbir açıklama yapmaması nedeniyle partisinin yönetimine sert eleştirilerde bulunmuştu. Aydın’ın ardından aralarında eski milletvekilleri ve GİK üyelerinin de yer aldığı çok sayıda partilinin de istifasını duyurması bekleniyor.

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre, Aydın’ın istifasıyla mevcut milletvekili sayısında da düşüşün yaşanacağı ifade ediliyor. Kulislerde Aydın’la birlikte çok sayıda partilinin ayrılmasıyla İYİ Parti’nin büyük bir “bölünme” yaşayacağı konuşuluyor. Parti kaynakları, Aydın ve ekibinin bir süre bağımsız olacağını ancak 2028 genel seçimlerine ilişkin bir yol haritası çizeceğini kaydediyor. Bazı partililer de “Demokrat Parti’ye geçme” ihtimalinin halen gündemde olduğunu belirtiyor. Ancak Demokrat Parti’ye geçmedeki engelin Gültekin Uysal’ın genel başkanlık koltuğunu bırakmak istememesi olduğu ileri sürülüyor.

Sözcü’den Emin Özgönül’e konuşan Uysal, “Türkiye’nin merkez sağa ihtiyacı var. Siyasi partililerin kendi görüşlerini benimseyen oluşumlara kapısını açması doğaldır. Bize gelen istek ve temas yok. Talep olursa değerlendirilir” demişti.

TIKLAYIN - Koray Aydın, 14 İYİ Partili vekille Demokrat Parti'ye mi geçecek; Gültekin Uysal ne dedi?