Gündem

İyi Parti'den, tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'e destek: Siyasi iradeye sonuna kadar sahip çıkacağız

04 Şubat 2023 13:14

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in tutuklanması ve geçici olarak görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili açıklama yapan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, "Biz İyi Partililer olarak tıpkı Gökçeadalılar ve bütün Çanakkaleliler gibi seçilmiş Belediye Başkanımız Sayın Ünal Çetin'in yanındayız" dedi.

Gökçeada Belediye Başkanı Çetin, yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla yürütülen soruşturmada tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

İyi Partili Ergun, partisinin Çanakkale İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Çetin'in dedikoduya bağlı olarak tutuklandığını iddia etti.

Soruşturma dosyasında somut delil bulunmadığını söyleyen Ergun, "Biz İyi Partililer olarak tıpkı Gökçeadalılar ve bütün Çanakkaleliler gibi seçilmiş Belediye Başkanımız Sayın Ünal Çetin'in yanındayız. Kendisinin masum olduğundan şüphemiz yoktur. Bilinmelidir ki Gökçeadalıların siyasi iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız" diye konuştu.

Ergun, "partilerinin, Meral Akşener'in başkanlığında Türk siyasi tarihinin en muazzam politik mücadelesini iktidar yürüyüşüne dönüştürmeyi başardığını" ifade ederek, "İyi Parti, bedeli ne olursa olsun istibdada ve zulme karşı mücadelesini sürdürecek, Türk milletini hak etmiş olduğu hür ve adil günlere taşıma gayesiyle bir an bile usanmadan mücadele etmeye devam edecektir" görüşünü dile getirdi.

Toplantıya İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ve partililer katıldı. (AA)

TIKLAYIN - Tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, görevden uzaklaştırıldı