Gündem

İyi Parti: Anket şirketinden aradıklarını söyleyen kişiler seçmeni yönlendiriyor

"İyi Parti-HDP İttfakı olmadığını söylediğinizde..."

18 Şubat 2019 17:42

İyi Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca, “Anket şirketinden aradıklarını söyleyen bazı kişilerin seçmeni yanıltmak amacıyla ‘İYİ Parti-CHP-HDP ittifakına oy verir misiniz ?’ diye sorduğunu, 'Böyle bir ittifak yok' diyen seçmene ise 'Hayır ittifak var' cevabının verildiğini” açıkladı.

“İyi Parti’nin HDP ile bir ittifakının olmadığını ve hiç bir zaman da olmayacağını sadece Mersin halkı değil tüm Türkiye bilmektedir” ifadesini kullanan Koca, konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını aktardı.

İyi Parti’nin Mersin İl Teşkilatı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“İyi Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Burhanettin KOCAMAZ beyefendi karşısında seçimi kaybedeceğini anlayan kişi veya kişiler kamuoyunu yanıltarak algı operasyonu yaratmaya çalışmaktadır. Vatandaşları telefonla arayıp, ‘araştırma şirketinden aradıklarını’ belirten kimliği belirsiz kişiler, vatandaşlarımıza sanki Mersin’de İYİ Parti-CHP-HDP ittifakı varmış gibi ; Mersin’de ‘İYİ Parti-CHP-HDP ittifakına oy verir misiniz ?’ sorusunu sorarak algı yaratmaya çalışmakta ve “Mersin’de böyle bir ittifak yok” diye cevap veren vatandaşlara “Hayır ittifak var” cevabını vererek vatandaşı ısrarla yanlış yönlendirici bir tutum sergilemektedirler.

Mersin’de İyi Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Burhanettin Kocamaz beyefendi karşısında seçimi kaybedeceklerini anlayan bu kişilerin haklı telaşını anlayışla karşılıyor olmakla birlikte, partimizin temel ilkesi olan temiz siyasete ve seçim sürecine hiç yakışmayan yasa dışı yollara tevessül etmelerini hoş görmemiz asla mümkün değildir. İYİ Parti’nin HDP ile bir ittifakının olmadığını ve hiç bir zaman da olmayacağını sadece Mersin halkı değil tüm Türkiye bilmektedir. Konu ile ilgili şikayetimizi, gereğinin yapılması için Cumhuriyet Savcılığı’na iletmiş bulunduğumuzu ve sorumlularının cezalandırılması için de her türlü hukuki yola başvuracağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”