Gündem

İTÜ'den Doğa Koleji açıklaması: Müzakereler devam ediyor

İTÜ, süreç sonlandığında resmi kaynaklardan bilgilendirme yapılacağını belirtti

19 Aralık 2019 14:25

Doğa Koleji ve İTÜ Vakfı arasında satış sözleşmesinin imzalandığının ileri sürülmesinin ardından, İTÜ iddiaları yalanlayan bir açıklama yaptı. Vakfın yaptığı açıklamada, müzakerelerin devam ettiği ve süreç sonlandığında resmi kanallardan açıklama yapılacağı kaydedildi.

Basında İTÜ Vakfı ve Doğa Koleji arasında imzaların atıldığına dair haberler yer almıştı. İTÜ iddialar hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Dün kurumumuzca yapılan bilgilendirme geçerlidir. İTÜ Vakfı ile Doğa Koleji arasındaki müzakere süreci devam etmektedir. İTÜ resmi kanalları dışındaki kaynaklardan yayılan haberler, son durumu yansıtmamaktadır. Süreç sonlandığında bilgilendirme resmi kanallardan yapılacaktır."

İTÜ Vakfı dün yapılan açıklamada da, "Doğa Koleji ile ilgili müzakereler olumlu yönde devam ediyor. Bilgilendirme en kısa sürede yapılacaktır" ifadelerini kullanmıştı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ziya Selçuk, mali kriz yaşanan Doğa Koleji ile ilgili olarak açıklama yapmıştı. Selçuk, kamu kaynaklarıyla özel kurum kurtarma planlarının olmadığını belirtmiş ve "Öğrencileri resmi okullara yerleştirme planımız hazır" ifadelerini kullanmıştı.