Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç: Borsaya çok hızlı bir giriş bekliyoruz

Avdagiç, yeni ekonomi yönetiminin beğenildiğine dikkati çekti

19 Haziran 2023 11:30

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç, ‘‘Seçimlerin ardından istikrarlı bir dönem ortaya çıktı. Arkasından Mehmet Şimşek Bey ve ekibinin de oluşturacağı yeni ekonomik denge paketiyle önümüzdeki günler için iyimseriz. Önce borsaya çok hızlı bir giriş öngörüyoruz’’ dedi.

İTO Başkanı Avdagiç, Hürriyet'e değerlendirmelerde bulundu. Avdagiç, Türkiye'deki seçimlerin yurt dışında da merakla takip edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Seçimin hemen ardından ekonomi adına pozitif sinyaller geldi. Dost ülkelerin yatırım iştahı arttı. Yabancı yatırımcının önce borsaya ve iç borçlanma senetlerine sonra doğrudan yatırıma gelmesini bekliyoruz. Borsada sektör ayrımı yapmaksızın Türkiye’deki birçok şirketin değeri göre çok cazip bir noktada. Makro dengeler yabancı yatırımcı açısından beklentilere uygun hale gelirse borsaya çok hızlı bir giriş olacağını öngörüyoruz.’’ 

Döviz kurlarına ilişkin de konuşan Avdagiç, "Kurun, biraz daha bu düzeltme hareketini devam ettirip bir makul bir yere oturması, ihracatçının üzerindeki baskıyı azaltacaktır. Aynı zamanda tüketimi körükleyen ithalat artışını da frenleyecektir" ifadelerini kullandı.

Avdagiç, yeni ekonomi yönetiminin beğenildiğine dikkati çekerek, "Mehmet Bey’in gelmesiyle hem yurtiçin hem yurtdışında olumlu bir algı oluştu. Sadece Mehmet Şimşek Bey’i değil, kabinenin tamamı da çok olumlu karşılandı. Merkez Bankası Başkanımız da bu etkiyi perçinledi" diye konuştu.