Dünya

İtalya Maduro'nun tarafında: Guaido'yu halk seçmedi

"İtalya’nın muhalefeti sonucu AB ortak açıklama yapamadı"

04 Şubat 2019 17:31

İtalya, Avrupa Birliği’nin (AB) Venezuela’daki siyasi krizde muhalefet lideri Juan Guaido’yu tanımasını engelledi. Diplomatik kaynaklar, İtalya’nın vetosu nedeniyle AB’nin Guaido’yu birlik olarak tanıma planını hayata geçiremediğini söyledi. İtalya, Guaido'yu "halk tarafından seçilmediği" için tanımayı reddetti.

AB ülkeleri Venezuela’da Nicolas Maduro hükümetine başkanlık seçimlerinin yenilenmesi için sekiz günlük bir ültimatom vermiş, bu yönde karar alınmaması halinde Guaido’yu tanıma tehdidinde bulunmuştu. Maduro bu tehdit karşısında geri adım atmazken, bugün sekiz AB ülkesi Guaido’yu geçici devlet başkanı olarak tanıyıp muhalefetin kabul etmediği başkanlık seçimlerinin yenilenmesi çağrısı yaptı. Reuters’a konuşan diplomatik kaynaklar ise İtalya’nın muhalefeti sonucu AB’nin ortak açıklama yapamadığını söyledi.

Duvar'ın Reuters'tan aktardığına göre İtalya’da başbakan yardımcısı ve Beş Yıldız Hareketi’nin lideri Luigi Di Maio, Guaido’yu ‘halk tarafından seçilmediği’ için tanımayı reddediyor.