Dünya
BBC Türkçe

İtalya'da Türkiye'nin Suriye'deki harekâtını protesto gösterisinde duvara yazı yazanlara para cezası verildi

Bologna merkezli Lapas ve Tpo isimli iki derneğin Facebook sayfaları da kapatıldı

17 Ekim 2019 18:15

Övgü Pınar
Roma

İtalya'nın Bologna kentinde geçen Cumartesi günü Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği harekâtı protesto amacıyla düzenlenen gösteride duvarlara yazı yazdıkları gerekçesiyle iki kişiye 412'şer Euro para cezası verildi.

İtalyan polisinin terör suçları da dahil özel operasyonlardan sorumlu birimi Digos tarafından yapılan incelemelerde tarihi ve sanatsal değeri olan yapılara yazı yazdıkları belirlenen iki kişi hakkında ayrıca başkasına ait mülke zarar verme suçlaması da yöneltildi.

Bologna merkezli Lapas ve Tpo isimli iki derneğin Facebook sayfaları da kapatıldı. Bu derneklerden İtalyan basınına yapılan açıklamada, sayfaların "Erdoğan Türkiye'sinin savaşına karşı Rojava'daki devrime ve Kürt halkına destek veren paylaşımlar" nedeniyle kapatıldığı öne sürüldü.

Dernekler Facebook hesaplarının kapatılmasını "eşi görülmemiş bir ifade özgürlüğü ihlali" olarak niteledi. İtalyan basınına göre bu sayfaların her biri 40 binin üzerinde takipçiye sahipti.

Öte yandan yine Bologna kentindeki Marconi Havalimanı'nda bu sabah bir grup, THY standı önünde bir gösteri yaparak Suriye operasyonu nedeniyle Türkiye'ye boykot çağrısı yapan bir pankart açtı.

Protesto nedeniyle check-in işlemleri bir süre durduruldu, 11.10'da kalkması planlanan İstanbul uçağı 1 saat kadar gecikmeli kalkabildi.

 
Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir