Dünya

İsveç'te Kuran-ı Kerim yakan Paludan'dan, kendisine "terörist" diyen Çeçen sporcuya: Onların kitaplarını, Rusya Büyükelçiliği önünde yakabilirim

24 Ocak 2023 16:38

İsveç’te Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakan aşırı sağcı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, benzer bir eylemi Rusya Büyükelçili önünde de yapabileceğini söyledi.

NTV’de yer alan habere göre, Danimarkalı aşırı sağcı Paludan, Kuran-ı Kerim yaktığı eylemi sonrası kendisine “terörist” diyen Çeçenistanlı sporcu Hamza Çimayev’e twitter’dan yanıt verdi.

Paludan, "Hamzat'ın bana hakaretine karşılık ve tüm Çeçenlere özel bir selam olarak kitaplarını, Rusya Büyükelçiliği önünde yakabilirim" dedi.

Paludan, geçtiğimiz günlerde İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türk Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakmıştı. Türkiye, eyleme sert tepki gösterirken, Ankara-Stockholm hattında ilişkiler de gerilmişti.

Paludan, yaptığı açıklamada, dakikada 20 ölüm tehdidi aldığını söyleyerek, "Bu kadar insanın beni ölümle tehdit etmesine üzüldüm" demişti.

Amacının Türkiye'ye gol atmak olduğunu söyleyen aşırı sağcı siyasetçi, "İşte bu dedim. Hayal ettiğim gibi sonuçlanmadı" ifadelerini kullanmıştı.