Dünya

İsveç'te gözaltında bulunan ASAP Rocky için 'özgürlük' diyen Trump: İsveç, Afro-Amerikan toplumumuzu yarı yolda bıraktı

ASAP Rocky, sokakta karıştığı bir kavga sebebiyle gözaltına alınmıştı

26 Temmuz 2019 08:14

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump, İsveç'te sokak kavgasına karıştıktan sonra gözaltına alınan rap sanatçısı ASAP Rocky'nin serbest bırakılmamasını eleştirdi. Trump, "İsveç, Afro-Amerikan toplumumuzu yarı yolda bıraktı" ifadelerini kullandı. 

Trump'ın daha önce kefalet sistemi olmayan İsveç'e kefalet teklifinde bulunduğu ASAP Rocky, hâlâ gözaltında tutuluyor. Twitter hesabından tepki gösteren ABD Başkanı, "Hiç bir şey yapmayan Başbakan Stefan Löfven beni hayal kırıklığına uğrattı. İsveç, Afro-Amerikan topluluğumuzu yarı yolda bıraktı. ASAP Rocky'nin kayıtlarını izledim ve sokakta saldırganlar tarafından takip edilip taciz edildiğini gördüm. Amerikalılara adil davranın!

"ASAP Rocky'e özgürlüğünü geri verin. İsveç için bir sürü şey yapıyoruz ama karşılığı olmuyor. İsveç kendi suç problemine odaklanmalı!"

 

ASAP Rocky, 30 Haziran'da çıkan kavganın ardından 3 Temmuz'da gözaltına alınmıştı. İsveçli savcılar ABD'li sanatçıya belirlenen süreçte bir suçlama yöneltemediği için uzatma istedi. Rocky'nin gözaltı süresi 25 Temmuz'a kadar uzatıldı.

ABD'de birçok sanatçı ve Kongre üyesi ünlü rapçinin serbest bırakılması için bir kampanya yürütüyor.