Dünya

İsveç Başbakanı, NATO üyeliğinin önündeki engeli kaldırmak için Türkiye'yi ziyaret etmeye hazır olduğunu açıkladı

20 Ekim 2022 15:53

İsveç'in Başbakanı Ulf Kristersson, NATO üyeliği önündeki engeli kaldırmak için Türkiye'yi ziyaret etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Kristersson, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin güvenlik endişelerini gidermek için çabaları artıracağını, en kısa zamanda Ankara'yı ziyaret etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Kristersson, "Açıkça söylemek gerekirse İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki anlaşmaya bağlıyız ve anlaşmadaki tüm yükümlülükleri en kısa sürede yerine getirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diye konuştu. 

Geçen günlerde yaptığı açıklamada, ülkesinin Türkiye ile yaptığı NATO anlaşmasına bağlı olduğunu ve anlaşmanın gereklerini yerine getirmek için bütün güçleriyle çalışacaklarını söyleyen Kristersson şöyle konuşmuştu:

"Türk hükümeti ve yetkilileriyle doğal olarak bire bir görüşüp konuyu diyalog çerçevesinde bir çözüme ulaştıracağımıza inanıyorum. Bütün NATO ülkelerinin de bildiği üzere, İsveç ve Finlandiya ile NATO üyeliğine ortak müracaat ettik. NATO üyeliğinin gerekliliği için elimizden geleni yapıyoruz. Dileğimiz o ki İsveç ve Finlandiya, NATO üyeliğine ortak kabul edilir."

TIKLAYIN - İsveç'in yeni başbakanı Kristersson: Türkiye ile NATO anlaşmasına bağlıyız