Gündem

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının şüphelisi kadının görüntüleri saptandı

14 Kasım 2022 00:56

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili polis, her yerde şüpheli bir kadını arıyor. Ortaya çıkan kamera kayıtlarında; elindeki poşeti banka bıraktığı iddia edilen kadının, patlamanın ardından koşarak uzaklaştığı görüldü. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelinin, patlamadan hemen sonra kaçtığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı saat 16.13’te herkes panik yaşarken, patlamanın ardından şüpheli kadının aynı dakika içerisinde koşarak olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

Başında şal bulunan, deri ceket ve kamuflaj pantolon giyen kadının yakalanması için harekete geçen emniyet birimleri birçok noktadan güvenlik kamerası kaydı topladı.

Tüm ekiplere kadının eşkal bilgisi verildi. Terör eylemini gerçekleştirdiği iddia edilen kadının olay yerine geldiği taksinin sürücüsünün ifadesi alındığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da patlamaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Şu an itibarıyla ilk incelemelerde, 'kesin olarak bu terördür' dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, ilk Valimin bize aktardığı bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibariyle oradaki kaçışmalar falan. Bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında ilk tespitler. Gerek İstanbul Emniyet Müdürümüz, gerek kamera incelemeleri bunlar devam ediyor. Bunların sonunda nihai kararı inşallah vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

TIKLAYIN | İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı: 6 kişi öldü, 81 kişi yaralandı

TIKLAYIN | İstiklal Caddesi'ndeki patlama anı öncesinde banka oturan şüpheli dikkat çekti